Damjanović pita: Mickej „prodao“ stan majci svog djeteta?

2

Stan u „Beogradu na vodi“ koga bivši ministar i aktuelni predsjednički kandidat Mickej Spajić tvrdi da je prodao 30. decembra 2020. po javno dostupnim podacima onlajn Katastra Republike Srbije danas pripada Vesni Marinković, ženi koja će Spajiću nekoliko mjeseci kasnije roditi ćerku, kaže novinar Igor Damjanović

„Inače, tog 30. decembra 2020, danu kada je kupoprodajni ugovor sa licem nepoznatog identiteta (flomasterom su precrtani podaci o kupcu na dokumentu koji je Spajić objavio kao odgovor na optužbe Nebojše Medojevića) pred notarom u Beogradu navodno sklopljen, Mickej Spajić je u Podgorici primio ambasadora Njemačke Roberta Vebera. Kako piše na sajtu Vlade Crne Gore, Veber je tada sugerisao da bi „bilo dobro da Crna Gora što prije osnuje novu nacionalnu kompaniju“, tvrdi Damjanović uz priložene fotografije.

 

Gdje njemački ambasador okom, poletni ministar Mickej skokom, dodaje Damjanović i kaže pa ako treba i da u provaliju baci državne milione.

Sjutradan, 31. decembra dok se cio svijet spremao za doček nove godine, Mickej je „poletio“ u Erste banku i položio 4,1 milion evra državnog novca za osnivački kapital aviokompanije Tu Montenegro.

 

„Protivzakonita državna podrška za vrijeme kratkog mandata ministra Spajića suludom i neodrživom projektu aviokompanije Tu Montenegro premašila je 30 miliona evra našeg novca. Ja sam još u januaru 2021. u svojim postovima i tekstovima izražavao sam zgražavanje idejom osnivanja nove nacionalne aviokompanije u vrijeme pandemije i karantina. Mnogi su mi se tada sprdali i pitali otkud mi pravo i kvalifikacije da dovodim u pitanja odkluke ekonomskog genija Mickeja. Danas 2 godine kasnije, Tu Montenegro je uspio čak i ono što sam tada mislio da je nevjerovatno, da posluje gore čak i od onog DPS-ovog Montenegro Erlajnza“, zaključio je Damjanović.

2 Comments
  1. qyu komentariše

    Zasto SDT šuti?Pa ne može čovjek koji je totalni kriminalac *ako je sve ovo istina*da bude prwdsjednik države i stekne imunitet od gonjenja!?Znači grupa građana po tome može kandidovati magarca za predsjednika i da nam bude predsjednuk jer kakvo je stanje u državi magarac bi sigurno pobijedio u prvom krugu sve i to ubjedljivo.

  2. Radomir komentariše

    A koliko ima stanova u Beogradu, Podgoricu, na primorju, koje se vode na djecu celnika DF ?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.