Damjanović o sastanku dijela opozicije: To okupljanje nema legitimitet!

Damjanović o sastanku dijela opozicije: To okupljanje nema legitimitet!

Šef posebnog poslaničkog kluba Aleksandar Damjanović izrazio je, kako navodi, “jednu vrstu zadovoljstva što je na jučerašnjem sastanku dio opozicije uputio zahtjev za formiranje tehničke vlade, skoro godinu kasnije nego što su to tražili poslanici koji sada čine posebni klub”.

On je ponovio da je razlog što se nije odazvao pozivu predsjednice SDP-a Draginje Vuksanović Stanković, “otimanje mjesta u odboru za reformu izbornog zakonodavstva, koje pripada klubu, od strane Demokratske Crne Gore, a uz pomoć DPS-a”.

U izjavi za Antenu M dodaje da je jučerašnji sastanak imao problematičan legitimitet.

“U smislu neučestvovanja većeg dijela opozicije, odnosno šest parlamentarnih partija sa dvije trećine opozicije”, dodao je Damjanović.

Što se tiče samih zaključaka sa sastanka, Damjanović je izrazio “jednu vrstu zadovoljstva”.

“Zato što je ono što smo zastupali mi u posebnom klubu poslanika još u oktobru prošle godine, evo sada se, nakon godinu, zastupa od strane maltene svih opozicionih partija.

Bili smo usamljeni kada smo u oktobru tražili tehničku vladu, i to je bio razlog neučestvovanja u odboru. Sada vidimo da se gotovo svi nadmeću u tome ko će prvi tražiti tehničku vladu, kao način da se kontrolište izborno zakondavstvo i obezbijede fer uslovi za slobodne izbore”, rekao je Damjanović.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *