Dali pare za izbore, pa se pokajali: I donatori napuštaju DPS!

1

Izvršni direktor privatne kompanije Dekar Energy Milić Novović povukao je 5.000 evra donacije Demokratskoj partiji socijalista (DPS) Mila Đukanovića za parlamentarne izbore, pokazuje izveštaj Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) o prilozima u kampanji, a pišu podgoričke Vijesti.

Novovićeva firma je, navodi se, ranije od vlade dobila koncesije za proizvodnju struje iz mini hidroelektrana, a pored njega donatori DPS-a su i firma Igora Mašovića, te Tamara Kokić koja je takođe u istom biznisu.

Mašović je većinski vlasnik Hidroenergije Andrijevica i brat predsednika Opštine Andrijevica Srđana Mašovića, koji je najavio povlačenje iz politike, kako je rekao iz ličnih razloga, nakon što je DPS na lokalnim izborima izgubila vlast u toj opštini.

Prema informacijama kojima raspolažu Vijesti, i Tamara Kokić planira da povuče donaciju DPS-u za parlamentarne izbore.

Milić Novović je, navode, prilog uplatio u junu, dok izveštaj ASK-a za period od 19. avgusta do 2. septembra pokazuje da ga je povukao.

To je, piše podgorički dnevnik, učinio i Miodrag Janjušević, koji je prethodno DPS-u uplatio 600 evra.

Vijestima je potvrđeno da je Novović povukao prilog i da to namerava da učini I Kokićeva.

Navode i da iz DPS-a nisu dobili odgovor na pitanja zašto su pomenute donacije povuče, a pitanja su, kažu, uputili i ASK-u.

1 Comment
  1. Buka komentariše

    Istemo i molimo,postovani portal,Dajte tekstova o uspjesima Srbije u Americi..neopravdano ne isticete Drzavnicki nastup predsjednika Vucica..da imamo reper,kom ce strmit nova vlast Nasa..Drzavnik..

    1
    2
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.