Daka Davidović u novoj političko-poslovnoj ulozi sa Milom i braćom Drešaj

0

Kako ekskluzivno saznajemo pre nekoliko dana u vrhu DPS-a doneta je odluka da se na predstojećim izborima u Nikšiću maksimalno podrži tzv. Narodni pokret Miodraga Dake Davidovića.

Pokretanje ove specijalne političke operacije lično je osmislio i naredio Milo Đukanović, koji je procenio da će na ovaj način rasturiti i raslojiti vernike SPC u Crnoj Gori, igrajući pre svega na kartu “pravoslavnog nejedinstva”. Pored navedenog, Đukanović je naložio braći Drešaj iz mesta Tuzi, koji su dugo godina poznati u Crnoj Gori po svojim kriminalnim i korupcionaškim poslovima, da finansijski pomognu predizbornu kampanju Dake Davidovića, kako bi se stvorili uslovi da Davidovićev tzv. Narodni pokret osvoji dovoljan broj glasova, pre svega radi formiranja vladajuće koalicije u Nikšiću sa Milovim DPS-om.

Takođe, Davidović je pored toga što je trgovac akciznom robom umislio da je i crkveni velikodostojnik, pa je u poslednje vreme intenzivirao korišćenje svetovne terminologije u jeftine i propagandne dnevno-političke svrhe. Takođe, kao ktitor SPC neretko potencira svoju ulogu u izgradnji i restauraciji objekata SPC, pa se postavlja pitanje da li je to radio iz svoje želje i ubeđenja, ili su se pak neki drugi motivi krili iza toga. Vreme će pokazati sve, i to već u martu ove godine na lokalnim izborima u Nikšiću.

(Šajkača)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.