Daka Davidović poručio režimu: Nećete Srbe pokatoličiti niti istjerati iz Crne Gore, preživjeli smo Turke, sačuvaćemo i vjeru i Crkvu!

12

“Ovo što se danas dešava u Crnoj Gori je nešto što se nikad u istoriji zemlje i neba nije dešavalo. Naš narod je bio 500 godina pod Turcima, ali ovako nešto se nije dešavalo. Naš patrijarh Irinej je u jednoj emisiji rekao da je teže sada srpskom narodu u Crnoj Gori nego za vrijeme nezavisne države Hrvatske, a takođe je rekao da je i Crkvi i našem narodu sada teže nego pod Turcima. Nažalost to je tačno. Mi smo trenutno dotjerani do linije ispod koje više ne možemo.”

Ovo je u razgovoru za “Radio Čikago” saopštio Miodrag Daka Davidivić, biznismen i veliki dobrotvor SPC i Mitropolije crnogorsko-primorske.

On je kazao da srpski narod u Crnoj Gori sada ima tri mogućnosti.

“Prva je, što bi i oni najviše željeli jeste da se pokatoličimo ili poturčimo svejedno. Druga varijanta je da se iselimo i treća ostaje da se borimo. Od svega ovoga nama je ostalo da se borimo i branimo ono što nam je ostalo. Ja sam ubijeđen da se ne može desiti da naš narod izgubi ovu bitku! Što se tiče Vladike Joanikija, taj čovjek je čovjek koji je totalno bezgrešan, čovjek koji na pravi način predstavlja čitav naš narod i ne vidim ni jedan jedini razlog zašto je on robijao. On je uhapšen da bi se na taj način uplašio narod i mislili su da će naš narod posustati, ali od toga nema ništa. Definitivno se probudio naš narod i nema dileme kako će se ovo završiti, rekao je Davidović.

Kazao je da prije svega treba da znamo, da je naša sveta stolica na Cetinju kroz vjekove zračila vjerom, svjedočila nadom i prenosila neugasivu svjetiljku nebesku.

Osvrnuo se i na pokušaj atentata na njega, kada je bio u društvu vladike Joanikija, kada je pogođen u ruku.

“Mi Srbi znamo da ako je Bog sa nama, šta nam mogu ljudi. Prema tome moja ruka je odlično, ruku je iscjelio Sveti Vasilije Ostroški, sami Gospod je to učinio. Nadam se da će moja kap krvi biti poslednja kap krvi medju nama Srbima i da se jednom osvjestimo i vratimo sebi, rekao je on.

Dodao je da iskreno podržava sve srpski nastrojene partije i “mislim da ovo mora da razriješi narod”.

“Mi ćemo se boriti do kraja, mi crkvu moramo braniti golim životim. Mi sigurno nećemo pustiti naše sveštenike i našu Crkvu. Ali takođe treba znati, da Crkva ni Vladike nisu organizovale onaj narod, nego se onaj narod sam organizovao, kazao je on.

Nalazimo se, dodaje on, u jednoj stalnoj tenziji da moramo to strašilo, to čudovište i bezakonje od zakona da vratimo gdje mu je i mjesto i tako oslobodimo našu Crkvu.

“Pa vlasti u Srbiji su rekli da ne mogu da zadiru u unutrašnjost druge države i to je sasvim normlano. Ovu bitku u Crnoj Gori moramo da dobijemo i lijepo je da imamo podršku iz Srbije, Republike Srpske, čak Amerike. Podrška jeste bratska i to nama puno znači, ali mi moramo da vratimo sve što je naše bilo. Mi ništa ne tražimo ni više ni manje nego što drugi imaju, već da svi imamu isto. Ako ovu bitku ne možemo sami da dobijemo onda bolje da nas nema, naglasio je on.

Duško Marković, kao predsjednik Vlade, što je jako tužno, navodi Davidović, prijetećim tonom se obratio prema najbrojnijem narodu u Crnoj Gori i prema našoj Crkvi.

”Minemamo izbora, mi nemamo kud i on to mora da zna i mora da zna da se prešla crvena linija. Mogu da nas zatvore, mogu da nas pobiju, ali mi ćemo se braniti i pobijediti! Takođe, moram reći da je jako tužno da su priveli i novinara Novosti, kojeg su matletirali i uzimali telefon u stanici da bi brisali snimke koje je on snimao gdje se vidi kako se policija iživljava nad običnim narodom. Režim Mila Đukanovića prešao je sve, njegov režim ispipava srpski narod i Crkvu, da se vidi dokle će oni ići. Ni za šta na ovom svijetu ne smijemo izgubiti svoj obraz, ponos i snagu svoga naroda. Mi moramo ovo što imamo da držimo i čuvamo. Ako je vlast krenula kao nekada Hrvatska na srpski narod, mi to nećemo trpjeti i sve ćemo da uradimo da se odbranimo. Mi moramo ostati tamo gdje jesmo, poručio je on.

Rekao je da je ovo naš veliki izazov, “ovo je na neki način naša velika nesreća ali sam siguran da ćemo mi iz ovoga svega izaći jači, da čemo ostati na istim onim mjestima gdje smo bili”.

 

12 Comments
 1. Kafanski filozof komentariše

  Samo tako, nema predaje, nema drugog izbora!. Narod se budi iz 30togodisnje nocne more!.
  Dosta je pranja mozga!.
  Milo , i njegove fukare su lopovi i kriminalci!.

  33
  5
 2. Цг komentariše

  Тако је Дака! До Христове побједе!

  28
  7
 3. A komentariše

  Ko ti je omogućio da se obogatiš fukaro?

  16
  27
 4. ćipur komentariše

  dakla budala korumpirana a ovi sto ga podrzavaju kreteni bez mane
  baba ti bila sa turcima tako si prezivio hrvati i siptari su vas ispratili a i mi cemo jer crnogorci su svoji na svome i imaju svetu crnogorsku pravoslavnu crkvu koju i pored svega nemozete unistit
  to je crkva pravih i cistih crnogoraca a vi poturcenjaci i izrodi vuca te se dje ve volja

  12
  21
  1. Traktorist komentariše

   Pravo zboriš, evo npr mihajlo veli da je spc trebalo suditi u hagu, spc je zločinačka organizacija, savo je silovao i ubio brata ….. itd

   6
   10
 5. Traktorist komentariše

  CG je napredna država, nato, sad će eu, neverovatno koja mržnja četničadžije prema CG, nesuvisle bradonje organizuju jogurt derneke kao za budućnost CG a nigdje zastave CG, neće nama prva JUDEN FREI država u evropi popovati, izmislili su prvu samopokretnu plinsku komoru, ono zločinačko gvno dražu rehabilitovaše a isti taj je klao po CG,

  10
  11
 6. Markan komentariše

  BOG te blagoslovio Gospodine Davidovicu☦

  4
  5
 7. Branislav komentariše

  Да подсетим ко смо по пописима:
  1909.год. 94,38 % Срби
  1921.год. 92,96% Срби
  1948.год. 1,78% Срби 90,67% Црногорци
  2003.год. 31,99% Срби 43,16% Црногорци
  Из приложеног се види да су нас Милован Ђилас и Јосип Броз приморали да се национално изјашњавамо у то време непостојећом нацијом.Кад су они нестали полако али сигурно се враћамо коренима.Да будемо оно што су нам били наши храбри,часни ипоштени преци.Ја тако а остали како хоће.

  5
  3
  1. vaso komentariše

   Cipur I Traktorce ustaske picke pilule dupla doza .Tika taka HAHAHA

   1. Traktorist komentariše

    Vaso ustaso

  2. Traktorist komentariše

   Zar srbi nisu poturice

 8. Munja komentariše

  Vaso, eha prodaću te.. Prrrššš

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.