Dajković: Životima braniti lidere DF-a ako ih osude na zatvorske kazne

2

Generalni sekretar Prave Crne Gore, poručio je da se životima moraju braniti lideri DF-a, ako u slučaju “Državni udar” budu osuđeni na zatvorske kazne.

“Suđenje za navodni pokušaj državnog udara i terorizma tokom izbornog dana 2016. godine ostaće upisan u istorijatu crnogorskog, pa i svjetskog pravosuđa, kao jedan od najbesmislenijih sudskih procesa – procesa koje ne bi mogao smisliti ni sam Žil Vern u svojim najkreativnijim momentima pisanja”, rekao je Dajković.

Dajković je saopštio da smo se “tokom trogodišnjeg cirkusa u kom je prednjačio Specijalni tužilac Milivoje Katnić mogli upoznati sa praćkama kao ubojitim oružjem, mogli smo vidjeti babe i đedove ”teroriste”, mogli smo vidjeti da je zabranjeno i poći do Moskve, mogli smo vidjeti i da se cijela optužnica temelji na riječima jednog hladnokrvnog ubice, odnosno, drugim riječima, sve smo mogli vidjeti osim – pravde, logike i pravičnog suđenja.”

“Iako su ovo oni momenti u kojima ne treba ni spominjati političke razlike, već se isključivo držati istine i samo istine, ipak, ističemo da je u slučaju progona lidera, ali i članstva DF-a, Prava Crna Gora od prvog dana srcem, ali i na svaki drugi način, uz ovaj politički subjekt. Dakle, postojale političke razlike ili ne, postojale katkad ružne riječi u žaru borbe ili ne, i, postojala ili ne razlika u metodologiji borbe, nijedna opoziciona partija ne smije ostati nijema na ono što se trenutno dešava liderima Demokratskog Fronta. Na kraju, ukoliko lideri Demokratskog Fronta budu osuđeni na zatvorske kazne u cirkusu zvanom ”Državni udar”, od strane pravosuđa koje bi time rizikovalo čak i građanske nemire, Prava Crna Gora smatra da se opozicioni poslanici moraju braniti čak i životima, te da cjelokupna opozicija, ni po koju cijenu, ne smije dozvoliti da Andrija Mandić i Milan Knežević odu na izdržavanje višegodišnjih zatvorskih kazni. Ovo je princip kojeg bi se držali u slučaju progona bilo kog drugog opozicionog subjekta, vodeći se isključivo logikom – napad na jednog opozicionara je napad na sve nas”, zaključio je Dajković.

2 Comments
  1. Komšija komentariše

    Na čije živite si mislio. Do sada je to bilo uglavnom tudjim životima.

  2. Vesna komentariše

    Sad trazis da vas branimo. A necete da dodjete na proteste, i da se vec jednom dogovorite kao ljudi.
    Brani ih, ali tvojim zivotom. Niko nema visak zivota da ga daje vama

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.