Dajković: Vukovićev bratanić simbol nepotizma i političke dinastije DPS-a

0

Funkcioneri Demokratske partije socijalista (DPS) postavljajući svoje sinove i brataniće na ključne funkcije cementiraju političku dinastiju, što predstavlja školski primjer nepotizma i ruganja građanima, rekao je nosilac liste “Marko Milačić – Da Podgorica bude porodica – Prava Crna Gora”, Vladislav Dajković.
“Juče je na tribini u Lješkopolju nosilac liste DPS-a, Ivan Vuković, istakao da će se on i njegova partija zalagati za jednak i demokratski razvoj svih djelova grada, pa ga logično pitamo: šta vas je, čovječe, sprečavalo posljednjih trideset godina koliko ste na vlasti, da ih razvijete? Mislim da je krajnje vrijeme da se javno saopšti ono što mnogi šapuću: Ivan Vuković, kandidat za gradonačelnika DPS-a i dojučerašnji tobože nezavisni politički analitičar, je bratanić Miška Vukovića, čovjeka koji je trideset godina jedan od stubova te partije. Ne želeći ovo da svodim na nivo ličnog, ističem da je ovaj fenomen mnogo dublji od toga: Funkcioneri DPS-a postavljajući svoje sinove i brataniće na ključne funkcije zapravo cementiraju političku dinastiju, što predstavlja školski primjer nepotizma i ruganja građanima”, kazao je Dajković.
To su, kako je rekao, stvari koje su dramatično alarmantne i predstavljaju posljednji poziv svim mladim ljudima u Crnoj Gori da se probude i kažu – dosta.
“Nedopustivo je da sin Mila Đukanovića kao pripravnik bude investitor, da Mugošini sinovi budu ambasadori, da Jelićev sin ima četiri stana, da Sitov sin bude narodni poslanik, da Duškov sin bude direktor aerodroma – a da u to isto vrijeme 10.000 mladih fakultetski obrazovanih ljudi sjede na birou rada. Molim sve mlade ljude da se trgnu, molim i njihove roditelje da utiču na njih, jer sam potpuno siguran da će naslednici funkcionera DPS-a biti još gori od svojih roditelja. Jer njihovi roditelji koji su iz džempera uskočili u fotelje makar znaju za loše, dok su njihova djeca rođena i ogrezla u milionima, skupim kolima i luksuznim stanovima. Dajem svoju riječ da će se Prava Crna Gora na izborima 27. maja, ali i u godinama koje dolaze, svim silama boriti protiv tog fenomena, i nećemo stati dok ne pobijedimo”, poručio je Dajković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.