Dajković pita Hrvate: „Za kaj se ljutite“, da li mi treba da se izvinjavamo zbog genocida koji ste izvršili u Jasenovcu?

0

Skupština Crne Gore usvojila je Rezoluciju o genocidu u sistemu logora Jasenovac, Dahau i Mauthauzen.

U Skupštini Crne Gore za rezoluciju su glasala 42 poslanika, 41 je bio „za“, a jedan protiv.

Prema rezoluciji, Skupština Crne Gore odlučila je da 22. april bude zvanično priznat kao Dan sjećanja na genocid u Jasenovcu, koji će se svake godine obilježavati.

Vladislav Dajković, predsjednik Slobodne Crne Gore, izjavio da je usvajanje Rezolucije najaktuelnija tema u Crnoj Gori i da se tlo i dalje ne smiruje.

– Političkoj partiji Mila Đukanovića, njenim privescima, pa i zvaničnom Zagrebu, kao i pojedinim centrima u međunarodnoj zajednici je to i te kako zasmetalo. Ja pitam Hrvate „Za kaj se ljutite“, da li mi treba da se izvinjavamo zbog genocida koji ste izvršili u Jasenovcu, gdje ste pobili 700.000 nevinih ljudi – rekao je Dajković gostujući na TV Pink.

Dajković je ocijenio da najveću zaslugu za usvajanje te Rezolucije ima Milan Knežević, koji je rekao da će povući podršku Vladi ako se ne izglasa ta rezolucija.

– Ako ste mogli da kažete da su Srbi genocidan narod zbog dešavanja u Srebrenici, pa ajde onda da kažemo da su Hrvati genocidan narod zbog toga štui su ublili 700.000 žena i djece – kazao je Dajković.

Dodao je da treba da se „skine kapa i Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću“ i da očekuje konačno ulazak koalicije Za budućnost Crne Gore u Vladu Milojka Spajića.

„To je neko zaslužio, ne proteklih pet godina, nego proteklih 10 godina. Nije sve počelo sa litijama, sjetite se protesta DF-a 2015. godine. Smatram da Srbi treba da uđu u Valdu. Ako Srbi ne uđu u Vladu, onda ta Vlada više i ne treba da se postoji“, rekao je Dajković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.