Dačić: Zašto EU ćuti na dešavanja u Crnoj Gori gdje ima 29 odsto Srba

0

Skupom u sali Srpskog narodnog pozorista u Novom Sadu, na kom su prisustvovali predsjednik SPS Ivica Dačić i koalicioni partner predsjednik Jedinstvene Srbije Dragan Markovic Palma, Socijalistička partija Srbije počela je obilježavanje jubileja, 30 godina postojanja.

Lider stranke Ivica Dačić, obraćajući se okupljenima, govorio je o evropskom putu Srbije, poručivši da niko ne treba da misli kako je Srbija spremna na sve da bi postala član Evropske unije.

– Prije neki dan su me neki napali zbog navodnog incidenta prilikom boravka Evropskog komesara za proširenje. Ja cu vam sada reći sta sam rekao delegaciji Evropske unije. Rekao sam im da je Evropska unija prevarila Srbiju zato sto smo potpisali Briselski sporazum, koji Pristina ne sprovodi, a Evropa ćuti. Rekao sam im da samo u pristupnim pregovorima Srbije postoji Poglavlje 35 sto je praktično pritisak na Srbiju da prizna takozvano nezavisno Kosovo – rekao je Dačić.

Upitao je zbog čega EU ćuti na dešavanja u Crnoj Gori gdje živi 29 odsto Srba. Mi smo ponosni na nacionalne manjine u Srbiji, rekao je, ali u Crnoj Gori nijedan Srbin nije ni na jednoj funkciji, a Evropa ćuti.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.