Dačić zakazao prvu vanrednu sjednicu Skupštine za 26. januar

0

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić sazvao je za 26. januar prvu vanrednu sjednicu u aktuelnom sazivu na kojoj će poslanici raspravljati o više sporazuma koje je podnijela Vlada Srbije.

Na dnevnom redu je 11 tačaka, a među njima je Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Velikog Vojvodstva Luksemburg o razmjeni i uzajamnoj zaštiti tajnih podataka.

Pred poslanicima su predlozi zakona o potvrđivanju sporazuma o prenosu nadležnosti za pružanje usluga u vazdušnom saobraćaju između Savjeta ministara Bosne i Hercegovine, Vlade Srbije i Vlade Crne Gore, o potvrđivanju Izmjene Međunarodne konvencije o Harmonizovanom sistemu naziva i šifarskih oznaka robe, o potvrđivanju Drugog dodatnog protokola Svjetske poštanske konvencije, o potvrđivanju Sporazuma o saradnji između Vlade Srbije i Vlade Islamske Republike Irana u oblasti zaštite bilja i biljnog karantina.

Poslanici će raspravljati i o Predlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Ruske Federacije o saradnji u borbi protiv terorizma.

Na dnevnom redu je i Predlog odluke o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, koji je podneo Visoki savet sudstva, Predlog odluke o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, koji je podnio Visoki savjet sudstva, Predlog odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Komisije za hartije od vrijednosti za 2021. godinu, koji je podnio Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava.

Raspravljaće se i o Izvještaju o radu Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge za 2019. godinu, Predlogu odluke o izmjenama Odluke o izboru članova i zamjenika članova odbora Narodne skupštine, koji je podnijela Poslanička grupa SPS.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.