Dačić uzvraća: Upozoravam građane da ne idu u Veliku Britaniju

0

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas, povodom saopštenja ambasade Velike Britanije u kome je savjetovala svoje građane da ne putuju na sjever Kosova zbog kriminala, da i on upozorava građane Srbije da ne putuju u tu zemlju zbog velike političke nestabilnosti i jer je tamo trenutno veliki politički haos.

“Ako (građani) imaju neke druge destinacije, preporučujem im da ne idu tamo da ne bi bili u opasnosti zbog svakodnevnih demonstracija. Namjerno sam ciničan, jer kada neko pored terorista, koljača i zločinaca u Prištini govori da je kriminal na sjeveru Kosova, to je laž. Sigurno ga ima, ali nema ga više nego u Prištini, počev od trgovine ljudskim organima pa do ratnih zločina, načina na koji se finansira albanska mafija koja je glavna u toj istoj Velikoj Britaniji”, rekao je Dačić za RTS.

Prema njegovim riječima, to može da se posmatra i sa političke strane zašto oni baš sada govore o severu.

“Priština je svjesna da im stvari ne idu na ruku i da se stvari odvijaju ka dogovoru, a oni dogovor ne žele i smatraju ga gubitkom u odnosu na ono što su postigli, a to je da su proglasili nezavisnost i zato ulažu sve da dogovor blokiraju”, rekao je Dačić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.