Dačić: Uhapsiti Nenada Čanka

4

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić kaže da bi on predložio hapšenje predsjednika LSV Nenada Čanka koji je otišao u Crnu Goru da podstiče nemire.

„Ovo je njegov pokušaj da se profiliše pred izbore. Treba mu zabraniti ulazak u Crnu Goru“, rekao je Dačić.

Prema njegovim riječima, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sada koristi metodama koje je krtikovao kada je dolazio na vlast.

Kako je rekao, pri dolasku na vlast je bio drugačije orijentisan, a sad ova dešavanja upotrebljava za svoju politku plašeći narod od opasnosti koja dolazi od SPC i srpskog naroda, što dovodi do destabilizacije.

On je gostujući na televiziji Pink a povodom ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u manastiru na Cetinju, rekao da je SPC pokazala nepokolebljivost i odlučnost da ustoličenje bude na Cetinju.

„Ona bi pogazila svoje principe da nije bila tu“, rekao je Dačić.

Prema njegovim riječima, policija mora da obezbjedi mir.

Dačić je naveo da je u crnogorskoj istoriji malo događaja koji su ostali upamćeni po nečovještvu, poput ovog, budući da se Crna Gora diči čojstvom i junaštvom.

„Ovakvi događaji su rijetkost. Ustoličenje je vjekovima bilo na tom mjestu. Jaonikije kao ni Amfiohije nisu sveštenici koji su došli iz drugih krajeva. To je crkva građana Crne Gore. Ovo malo ima veze sa religjom, već ima sa unutrašnjim političkim zbivanjima“, zaključio je Dačić.

4 Comments
 1. Djujic komentariše

  Greska ,i tebe i canka treba u obor .

 2. Kresoja Bill komentariše

  Nema nidje Čanka. A ni Mila nema.

  1. Dobrilo komentariše

   Oni su dva teska govneta ljudi!

   1. Dobrilo komentariše

    I za njima samo treba pustiti sto vise vode, smradovi jedni!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.