Dačić: U Srbiji postoje agenture crnogorskog režima i tu imperiju treba razbiti

Dačić: U Srbiji postoje agenture crnogorskog režima i tu imperiju treba razbiti

Komentarišući aktuelnu situaciju u Crnoj Gori i odnose između dvije države ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je odbacio optužbe koje dolaze iz Crne Gore kojima se Srbija označava kao glavni krivac za destabilizaciju društva u Crnoj Gori.

On je podsjetio da Srbi čine bezmalo trećinu stanovništva Crne Gore, a da u njoj nemaju ni status nacionalne manjine.

Zakonom o slobodi veroisposvesti – naglasio je Dačić – „ugrožena je imovina Srpske pravoslavne crkve i njenih vernika i mi kao država nemamo ništa s tim“, a ta situacija se priprema već pet godina, koliko traju rasprave i pripreme o donošenju spornog zakona, prenose Fakti.

Izvor krize nije u Srbiji niti na nekom drugom mestu već u Crnoj Gori, rekao je Dačić i naveo da je mnogo Crnogoraca koji žive u Srbiji, gdje rukovode i imaju biznise, a podržavaju režim u Podgorici.

Postoje agenture crnogorskog režima i tu imperiju treba razbiti – bio je izričit ministar.

Stalno se ponavlja neka floskula kako Srbija ima neke aspiracije ili pretenzije prema Crnoj Gori i to je univerzalna priča za napade na Beograd, dok se pod tepih guraju problemi o pravima Srba i njihove crkve – ukazao je ministar i naglasio da su uprkos bratskim odnosima, oni ipak glasali i za nezavisnost Kosova* i njegovo članstvo u Unesko.

„Odnosi su sada loši i to je izazvao Zakon o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori koji je udar na Srbe i Srpsku pravoslavnu crkvu“ zaključio je Dačić.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *