Dačić u Kinu: “Vi se niste plašili NATO bombi, moja posjeta pokazuje da se ne plašimo virusa”

1

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić koji boravi u poseti Narodnoj Republici Kini sastao se danas sa državnim savetnikom i ministrom spoljnih poslova Narodne Republike Kine Vang Jiem.

– Želim da zahvalim mom starom prijatelju, bratu i drugu ministru Vang Jiu na pozivu da ponovo posetim Kinu i na srdačnom i toplom gostoprimstvu koje je i meni i delegaciji na čijem sam čelu ukazano u ovom divnom gradu, kao i uvek do sada prilikom naših poseta. Veliko mi je zadovoljstvo što sam ovde ali istovremeno osećam i veliko žaljenje jer u predivni Peking dolazim u vreme najvećih izazova sa kojima se NR Kina suočava u svojoj novijoj istoriji, poručio je šef srpske diplomatije, inače prvi ministar Vlade Srbije koji je posetio Kinu, od kada je krenula epidemija korona virusa.

Poručio je da je njegova poseta potvrda izvanrednih strateških odnosa i čeličnog prijateljstva ali je i rezultat i pokazatelj solidarnosti i punog poverenja koje Srbija ima u sposobnost Kine da suzbije ovu “demonsku bolest”, kako je ovaj virus nazvao kineski predsednik Si Đinping.

– Mi duboko saosećamo i sa zabrinutošću pratimo sve vesti o požrtvovanosti kineskog naroda i rukovodstva u borbi protiv ovog nevidljivog, ali moćnog neprijatelja. Sa divljenjem pratimo nadljudske napore i mere koje su bez presedana širom sveta u cilju daljeg sprečavanja širenja virusa, ne samo u Kini, nego i van vaših granica što ceo svet treba da gleda sa dubokim poštovanjem – poručio je Dačić.

1 Comment
  1. Munja komentariše

    Ti možeš oboliti jedino od svinjskog gripa

    1
    2
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.