16. 10. 2018. - 12:39

FLEŠ

Dačić u Hrvatskoj: Ne moramo da se volimo, moramo da sarađujemo

Potpredsjednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas u Splitu da Srbija i Hrvatska treba da gledaju naprijed i da rješavaju sve probleme koji postoje iz prošlosti, iako ne moraju ni da se oko svega slažu, niti da se vole.
– Moramo da gledamo naprijed jer idemo naprijed, kola se voze unaprijed, možemo i unazad, ali ne znam dokle ćemo stići – rekao je Dacić novinarima u Splitu, gdje učestvuje na godišnjem sastanku ministara inostranih poslova država članica Centralno-evropske inicijative.
On je istakao da je u Split došao da pokaže želju Srbije da ima dobre odnose sa Hrvatskom.
– Napravili smo nešto dobro, a to je da smo zajednički prodali zgradu rezidencije u Njujorku i čekamo posjetu predsednice Hrvatske – rekao je Dačić i napomenuo da posjeta Kolinde Grabar Kitarović još nije zakazana, ali da jesu sastanci radnih grupa.
Upitan da li zna kada će se realizovati ta posjeta Beogradu, ministar je rekao da su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i Grabar Kitarović o njenoj posjeti razgovaralu prilikom prošle posjete, kao i u Mostaru.
Međutim, kako je naveo, “stalno imamo neke događaje koji nas vraćaju unazad. Zato i kažem da želimo da idemo naprijed i da tražimo zajedničke interese”.
– Ne moramo se oko svega slagati, ne moramo se ni voljeti, ali smo sigurno bliži jedni drugima nego sa nekima sa kojima se nalazimo u evropskim integracijama – naglasio je Dačić.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *