Dačić teško optužuje: Tomislav Nikolić će biti kriv ako Vatikan prizna Kosovo

0

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić odbacio je tvrdnje da je, iznošenjem u javnost detalja prepiske bivšeg predsjednika Srbije sa poglavarom Rimokatoličke crkve, državi nanio štetu.
– Nijesam nanio štetu državi objavljivanjem istine o papinoj posjeti, već je štetu nanio Tomislav Nikolić tako što je prvo pozvao, pa onda otkazao posjetu poglavara Rimokatoličke crkve – izjavio je Dačić odgovarajući na optužbe bivšeg šefa države.
Nikolić je prethodno, takođe za “Novosti”, naveo da je Dačić “načinio po državu štetan, nediplomatski potez, iznoseći u javnost dio prepiske predsjednika Srbije sa poglavarom Rimokatoličke crkve”.
– Ako već mora da pita Crkvu, što je nije pitao prije nego što je uputio poziv. Ovako smo ispali neozbiljni. A papa nije samo vjerski lider, već i šef države koja nije priznala Kosovo i koja nam je veoma važna u borbi za našu južnu pokrajinu. Evo mi ćemo dopustiti da papa ode u Prištinu, a ne može da dođe u Srbiju. Nemojte da se poslije žalimo ako Vatikan prizna Kosovo, kaže Dačić za “Novosti”.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.