Dačić: Srbiji nije interes da se zaoštravaju odnosi sa Crnom Gorom

1

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kazao je da toj zemlji nije interes da se zaoštravaju odnosi sa Crnom Gorom, već da nema incidenata i hapšenja.

Dačić tvrdi da Srbija ne želi da se miješa ko će u Podgorici vladati.

“Ali kada je riječ o problemima zbog pripadnosti srpskom narodu i zbog nekih akata poput pokazivanja tri prsta, crtanja trobojke, hapšenje porodica srpskih poslanika, to je sve uznemiravajuće”, kazao je Dačić.

On je, odgovarajući na pitanje da li Zakon o slobodi vjeroispovijesti može da obori sa vlasti predsjednika države Mila Ðukanovića i Demokratsku partiju socijalista, rekao da konačnu odluku o tome daje narod na izborima.

“Na izborima se rješava politička budućnost svakoga”, kazao je Dačić za Televiziju Hepi.

On je zaključio da izlaz vidi u dijalogu Ðukanovića sa srpskim narodom i Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC).

On je izjavio da ne vidi šta je sporno, odnosno šta nije tačno u njegovoj izjavi da se Crnogorci u Srbiji besplatno liječe i školuju.

“Dok sam bio premijer Srbije, ja sam to rekao i na konferenciji za medije u Podgorici zajedno s Milom Đukanovićem, odnosno da kada bismo tražili reciprocitet, vi ovdje u Crnoj Gori ne biste imali šta da radite, sve bi Srbi radili”, rekao je Dačić za TV Hepi.

On je kazao da su Srbija i Crna Gora braća, ali “braća moraju da se ponašaju bratski ili sestrinski”.

1 Comment
  1. Rikardo komentariše

    Dacicu, nema ama bas nikakve potrebe za tvojim nastupima i palamudjenjem. Mnogo lako ce mo mi Bez Tebe i tih i takvih oko Tebe. Nama je potrebna podrska naroda Srbije, kao i Njima nasa.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.