Dačić: Srbija nikad nije bila jača u pregovorima

0

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić poručio je danas gradjanima Srbije da budu optimistični u vezi sastanka koji će 2. sempembra biti održan u Vašingtonu i pregovora Beograda i Prištine jer Srbija nikada bije bila jača u pregovorima.

On je, gostujući na televiziji Hepi rekao da se ne treba da plašiti ako bude pritisaka u Vašingtonu “jer će predsednik Srbije Aleksandar Vučić uraditi ono što je najbolje i u interesu Srbije”.

Šef srpske diplomatije je ocenio da ne treba da iznenadjuje ako se pored ekonomskih tema koje su najavljene, postavi i pitanje statusa Kosova u Vašingtonu gde se do sada nije pričalo o tome jer se to pitanje smatralo rešenim.

Dačić je rekao da je specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel veliki zaljubljenik u ekonomiju koji smatra da će ekonomija rešiti sva ostala pitanja.

U pregovorima Beograda i Prištine, po oceni Dačića, treba tražiti kreativna rešenja koja će biti u interesu obe strane jer “trenutna situacija na terenu nije ustavna budući da Beograd ne drži celu svoju teritoriju pod kontrolom, kao i Priština”.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Avdulah Hoti sastaće se 2. septembra u Beloj kući sa američkim izaslanikom za dijalog Ričardom Grenelom i Robertom O'Brajenom, savetnikom za nacionalnu bezbednost predsednika SAD Donalda Trampa.
(Beta)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.