Dačić: Srbija ne krije vojnu saradnu sa Rusijom i drugima

0

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kazao je da Srbija ne krije vojnu saradnju koju ima sa Rusijom i drugim međunarodnim partnerima i dodaje da Beograd sigurno neće učestvovati u nečemu što je suprotno međunarodnim konvencijama i stavovima.

Dačić je to kazao odgovarajući na pitanje novinara da li će Srbija da prestane sa kupovinom oružja iz Rusije.

Kako je naveo, on je još prije nekoliko meseci razgovorao sa direktorom američke radne grupe za kontrolu naoružanja Tomasom Zarzeckijem, te da su oni otvoreno razgovarali o tom pitanju.

“Ne krijemo ništa što se tiče naše vojne saradnje sa svima, ne samo sa Ruskom Federacijaom i shodno tome sigurno nećemo učestvovati u nečemu što bi bilo suprotno nekim međunarodnim konvencijama i stavovima”, naglasio je Dačić.

Kaže da će Srbija nastaviti da vodi politiku otvorenosti u oblasti vojne saradnje i njegovati istu u budućnosti i sa SAD, i sa Kinom i sa NATO…

“Američki stav nije da treba da se prestane sa kupovinom, to se ne odnosi na sve vrste oružja. Postoji dosta kriterijuma o kojima smo razgovarali. Zarzecki je otišao zadovoljan iz Beograda i dogovorili smo se da naša ministarstva, prije svega ministarstava odbrane, imaju korektnu komunikaciju da ne bi nastali problemi”, kazao je Dačić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.