Dačić: Sporazum važan iskorak u bilateralnim odnosima sa SAD

1

Ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić, izjavio je danas da je potpisivanje sporazuma u Vašingtonu, sa političkog aspekta, važan iskorak u bilateralnim odnosima sa Sjedinjenim Američkim Državama i da znači odlaganje problema statusnih pitanja u odnosima Beograda i Prištine.

On je gostujući na TV Pink naveo da će stalno prisustvo kancelarije Fonda za razvoj SAD u Beogradu značiti stabilnosti Srbije i čitavog regiona, a da Srbija sada napreduje ka “nekom nivou strateškog partnerstva sa SAD”.

“Svaki put kada su Albanaci mislili da ne moraju da prave ustupke nas je udaljavao od političkog rješenja. Do sada, svi su mislili da će političko rješenje značiti da mi moramo da napustimo naše nacionalne interese (priznamo nezavisnost Kosova), tako da ovdje ima više nivoa”, rekao je Dačić, i dodao da albanska strana “ne bi potpisala sporazum bez pritiska”.

Dačić dodaje i da se pregovarački tim Srbije pripremao najviše za ekonomski dio sporazuma, a da dokument podrazumijeva više benefita, poput mogućnosti za ekonomski razvoj i uvođenje “mini Šengena”.

On je naveo da očekuje nastavak “specijalnog rata” nekih opozicionih stranaka, koje tvrde da će potpisani sporazum značiti narušavanje odnosa sa, na primjer, Rusijom ili Kinom.

1 Comment
  1. Peconijevi Telohranitelji komentariše

    Ono sto je Naser Keljmendi za Mila, to je Misa “Banana” za ovoga poslednjeg Milosevicevog Pjevaca.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.