Dačić: Potezi Prištine su pritisak na Srbiju da prizna Kosovo

Dačić: Potezi Prištine su pritisak na Srbiju da prizna Kosovo

Ovo je, u stvari pritisak da mi priznamo Kosovo, ovo je sada pritisak da se kaže situacija je bezizlazna, mi moramo da priznamo Kosovo. Njima ide loše, ni jedan njhov cilj nije ostvaren, rekao je Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova Srbije.

“Aktuelni potezi Prištine pritisak su na Srbiju da prizna Kosovo, a vidjećemo kako će međunarodna zajednica da riješi ovo pitanje, rekao je obraćajući se Skupštini Foruma žena Socijalističke partije Srbije predsjednik te stranke Ivica Dačić, koji je i ministar spoljnih poslova.

“Želim da vidim kako će međunarodna zajednica sada da riješi ovo pitanje Prištine i ovih poreza, oni su ih stvorili oni neka ih rješavaju sada. A sada oni neće da slušaju, a ako neko ne sluša zna se šta mu sleduje”, rekao je u Dačić.

Ponovio je da socijalisti nikada neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i da ih nikakvi pritisci na to ne mogu natjerati.

On je kazao da cilj Srbije nije da izaziva probleme sa Prištinom već da vodi dijalog, da se zna da pitanje Kosova nije riješeno te da je “zaslugom ove vlasti, a izmedju ostalog i naše partije, pitanje Kosova ponovo vraćeno na dnevni red”.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *