Dačić: Pacoli sa 500.000 dolara htio da kupi priznavanje Kosova od Konga

0

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je za današnje “Večernje njovosti” da je kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli nedavno poslao svog čoveka u Kongo s 500.000 dolara kako bi tamošnju novu vlast “ubijedio” da prizna samozvanu državu Kosovo.

Početkom maja, Pacoli je najavio da će Kongo “uskoro priznati Kosovo”, ali je Beogradu vrlo brzo stigla nota ambasade ove zemlje u kojoj su takvi navodi demantovani, podsjeća list.

Dodatnu potvrdu da Kongo neće minenjati svoju poziciju po ovom pitanju, dobio je ministar Dačić prošlog vikenda od novog predsjednika te zemlje Feliksa Čizekedija.

Prema riječima šefa srpske diplomatije, koji je u proteklih desetak dana posjetio sedam država afričkog kontinenta, Kongo nije jedina adresa na koju je Pacoli poslao svoje “izaslanike”.

Posle razgovora koje je imao u Tanzaniji, Togu, Gani i Svazilendu, državama koje priznaju Kosovo, Dačić navodi da vjeruje da će oni na osnovu argumenata koji su im prezentovani, biti makar uzdržani ako dođe do ponovnog glasanja o prijemu tzv. Kosova u Interpol i Unesko.

Dačić najavljuje i da će Srbija istrajati u nastojanjima da ne bude nijednog priznavanja Kosova, bez obzira na pritiske da Beograd prekine sa ovim aktivnostima.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.