Dačić: “Oni koji govore da sam nazadovao, o parlamentu misle najgore”

Dačić: “Oni koji govore da sam nazadovao, o parlamentu misle najgore”

Novoizabrani predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da njegova nova funkcija neće biti protokolarna i istakao da oni koji za njega govore da je nazadovao u političkoj karijeri zapravo o parlamentu misle sve najgore.

– Oni misle da je parlament levo smetalo, slepo crevo u koje dolaze oni koji ne mogu da se snadju nego ostaju poslanici. To je slika koju ne smemo da dozvolimo da više postoji – rekao je Dačić za RTS.

On je rekao da je za njega velika čast i izazov da bude na mestu predsednika parlamenta, gde je i počeo karijeru, navodeći da je uvek i svuda govorio da je skupština vrhovno telo koje je nosilac zakonodavne i ustavotvorne valsti, ima svoju ulogu, ciljeve i zadatak koji su drugačiji od izvršne vlasti.

Upitan kako komentariše navode da se žrtvovao za pojedine kolege, Dačić je rekao da je čitao različite dezinformacije, poput toga da je beogradski odbor tražio da ne prihvati funkciju, da se SPS buni, da niko od socijalista ne bi dobio nista da on nije pristao na funkciju šefa parlamenta

– Vučić i ja nikad nismo razgovarali u tim kategorijama, već o poslu, a on je smatrao da ja najviše mogu da doprinosem sadašnjem trenutku i potrebi da parlament uradi šta se očekuje od njega, na mestu predsednika, sa iskustvom koje imam. To nema veze sa brojem članova vlade iz SPS – rekao je Dačić.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *