Dačić o učešću u Vladi: “To sad nije pitanje matematike, već Vučićeve koncepcije”

0

Lideri Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije, Aleksandar Vučić i Ivica Dačić danas će razgovarati oko formiranja nove vlade.

Dačić je, govoreći o predstojećim pregovorima rekao da su ovi izbori bili specifični, i da iako su održani u vreme korone, da je odziv bio dobar.

On je još jednom ponovio da je koalicija SPS-JS spremna da bude u novom kabinetu, ali da ta odluka zavisi od Aleksandra Vučića.

– SNS i Aleksandar Vučić su ubedljivo pobedili. Ovde više za formiranje vlade nije bitno pitanje matematike, odnosno nije bitno da se napravi neka koalicija ili ne. Ovde je sada potrebno da postoji državno i nacionalno jedinstvo, oko važnih državnih i nacionalnih pitanja imajući u vidu sa kojim izazovima ćemo se suočiti u narednom periodu – rekao je Dačić za Kurir.

Govoreći o izazovima Dačić je rekao da nije u pitanju samo “Covid-19 sa kojim čitav svet ne zna šta će da radi”, već i ekonomska kriza proizašla iz korona virusa za koju kažu da je najveća kriza od 30-tih godina prošloga veka.

– Tu su i problemi vezani za odnose sa Prištinom, pritisci koji će sigurno uslediti da Srbija pristane na nešto što bi bilo niđe od onoga što smo mi definisali kao crvenu liniju i nije u zaštiti naših državnih i nacionalnih interesa. Zatim odnosi sa zemljama u regionu koji su često opterećeni raznim napadima na Srbiju, optužbama na račun srpskog naroda, pa potreba snalaženja u jednom novom svetskom poretku koji se svakako gradi – precizirao je Dačić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.