Dačić o Tačiju i Haradinaju: Zločini nad Srbima su ih preporučili da dobiju funkcije

0

Ministar Ivica Dačić rekao je za RTS da je predsjednik Srbije na sjednici Savjeta bezbjednosti iznio genezu problema sa kojima se suočavamo, spremnost za dijalog i konstruktivan pristup, a sa druge strane jasno protivljenje unilateralnim potezima Prištine koje je navikla da čini u poslednjih 20 godina.

Gostujući u emisiji Oko na RTS-u, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je rekao da je predsjednik Aleksandar Vučić na sednici SB UN iznio na jedan veoma argumentovan način sve ono što predstavlja kršenje Rezolucije 1244.

Kako kaže, same UN, pa i Unmik se uglavnom faktografski odnosi prema onom šta se dešava i veoma retko iznosi neke stavove, a Unmik bi, smatra Dačić, trebalo da zatraži održavanje ove sjednice jer se flagrantno krši tekst Rezolucije.

Govoreći o govoru ruskog ambasadora na sjednici SB, Dačić kaže da je Rusija potpisala svoj zahtjev za održavanje sjednice.

“Oni su ponovili da mi tražimo da se poštuje Rezolucija i da se donese odluka o demilitarizaciji, raspuštanju bilo kakve oružane formacije van Kfora na KiM”, kaže Dačić.

Sa druge strane, kod Tačija je riječ o političkoj priči, riječ je o lažima, kaže Dačić.

Svako će iznijeti svoje stavove i moći će se na jasan način vidjeti ko šta misli i kakva opravdanja daju za poteze Prištine, ističe Dačić.

Prema njegovim riječima, Vučić je iznio genezu problema sa kojima se suočavamo, spremnost za dijalog i konstruktivan pristup, a sa druge strane jasno protivljenje unilateralnim potezima Prištine koje je navikla da čini u poslednjih 20 godina.

Dačić je podvukao da je predsjednik Vučić nastupio oštro i dovoljno diplomatski.

Osvrnuvši se na tvrdnju Tačija da su Albanci uvijek bile žrtve, Dačić kaže da svi oni koji sjede u prištinskoj vlasti nose uniforme i te pozicije su dobili na zločinima nad Srbima i drugim manjinskim zajednicama.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.