Dačić o prijetnjama predsjedniku Vučiću: Podrazumijeva se da neko bude sankcionisan zbog toga!

0

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je opasno to što se stvorila atmosfera u društvu da su prijetnje predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici „normalne“.

Dačić je rekao da se „podrazumijeva da neko bude sankcionisan“ zbog prijetnji koje, kako je ocijenio, predstavljaju ugrožavanje sigurnosti.

Dačić je kazao da je Tužilaštvo formiralo predmet povodom izjava novinara Srđana Škora zrenjaninskoj KTV televiziji o sinu predsjednika Srbije, Danilu Vučiću, i da će se proceniti „da li ima elemenata krivičnog djela, ili ne“.

„Kada se pročita Krivični zakon, vidi se da ima elemenata krivičnog djela“, rekao je Dačić i dodao da iz Tužilaštva „nisu tražili ničije pritvaranje“.

Dačić je rekao da „svako ko ćutke podržava, ili daje izjave gdje relativizuje prijetnje“, kao što je, po njegovoj ocjeni, uradila Stranka slobode i pravde (SSP) „snosi dio odgovornosti“.

„Time se legalizuje način ponašanja koji je apsolutno nedozvoljen. To je teško krivično delo koje je regulisano u svim zakonima. Zadatak svih je da se osuđuje takva vrsta govora, takva vrsta prijetnje“, kazao je Dačić.

On je rekao da je „meta prijetnji“ bio sin predsjednika države „koji nema nikvog udjela u političkom životu“, i ukazao da „sva deca štićenih lica imaju pratnju“.

SSP je juče saopštio da je „nevjerovatno da u zemlji kandidatu za članstvo u Evropskoj uniji izneseno kritičko mišljenje zbog ugrožavanja zdravlja ljudi od strane vlasti Tužilaštvo tretira kao ugrožavanje sigurnosti predsjednika države i članova njegove porodice. Istog onog predsjednika koji, što svojim što izjavama i potezima svojih saradnika, direktno ugrožava bezbijednost opozicionara i njihovih porodica“.

SSP je izjavio da „medijska haranga i brutalne laži“ sastavni dio života kritičara „autokratskog Vučićevog režima“, a da Tužilaštvo na to ne odgovara čitavu deceniju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.