Dačić: Nastavljamo da utvrđujemo ko je priznao Kosovo, a ko ne

Dačić: Nastavljamo da utvrđujemo ko je priznao Kosovo, a ko ne

Beograd nastavlja sa politikom utvrđivanja ko je priznao, a ko nije priznao nezavisnost Kosova, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić dodajući da je Srbija spremna na moratorijum da se ne radi više ništa, ali da to ne može pod uslovom da mi prestanemo, a da oni nastave da rade dalje.

“Oni misle da mi treba da prestanemo da se oni ne bi nervirali mnogo, a da Kosovo treba da nastavi da lobira za svoju nezavisnost, da SAD i Velika Britanija na svakoj SB UN zovu sve zemlje da priznaju Kosovo, a mi da ispadnemo naivni”, kazao je Dačić na zajedničkoj konferenciji sa palestinskim ministrom inostranih poslova Rijadom Al Malikom odgovarajući na pitanje novinara.

Istakao je da je to državna akcija i državni projekat, te da nije uperena ni protiv koga, već samo da zaštiti naše nacionalne i državne interese.

Upitan da prokomentariše izjavu o pet zemalja za koje se ne zna tačno da li su priznale ili nisu priznale nezavisnost Kosova, Dačić je kazao da je od 193 članice UN, prije dvije godine 113 priznavalo nezavisnost, što je značilo da je Kosovo tada moglo da progura neke odluke na Generalnoj skupštini.

Related posts

1 Comment

  1. SLAVISA

    KOSOVO I METOHIJA,SRPSKA MAKEDONIJA SA SRPSKOM CRNOM GOROM SU NEOTUDJIVI DELOVI SRBIJA- OVO JE SVE MASLO NATO PAKTA I ZAPADNIH MENTORA KOJI SE PLASE JAKE SRBIJE ILI KAKO NAS ONI NA ZAPADU ZOVU- MALI RUSI! DRZIMO SE PRAVOSLAVNE NASE RUSKE BRACE I DOBRO CEMO PROCI, MESTO NAM JE ODKB!

    ZIVELA SRBIJA

    Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *