Dačić: Nadam se da će Makron prekinuti igru Prištine sa taksama

0

Ministar spoljinih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da se nada da će francuski predsjednik Emanul Makron, koji danas dolazi u Beograd, prekinuti “igru” oko taksi Prištine na srpsku robu i dati uvjeravanje da će se to uskoro okončati”.

Dačić je, odgovarajući na pitanje da li Francuska može da utiče da Priština ukine takse kako bi se nastavili pregovori sa Beogradom rekao za Blic da se nada da će se taj odgovor čuti od predsjednika Francuske.

“Ne može niko da me ubijedi da zapadna Evropa, čiji je Francuska jedan od lidera, kao i SAD, koji su Prištinu toliko zadužili zalaganjem za nezavisnost Kosova, ne mogu da natjeraju (Ramuša) Haradinaja da već osam mjeseci ukine jednu sramnu administrativnu odluku zbog koje stoji najvažnije političko pitanje”, rekao je Dačić.

Prema njegovim riječima, Beograd “nikada ni sa jedne strane od tih adresa nije dobio uvjerljiv odgovor otkud ta nemoć”.

“Zato se nadam da će predsjednik Makron prekinuti ovu igru i dati nam uvejravanje da će ova mučna i sramna epizoda biti uskoro okončana”, rekao je Dačić.

On je rekao da je dolazak Makrona jedna od najvažnijih posjeta stranih državnika u posljednjoj deceniji i da joj Beograd pridaje veliki značaj jer od nje ima velika očekivanja.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.