Dačić: Kurtijeva odluka o taksama je prevara!

0

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocijenio je da je odluka kosovskog premijera o djelimičnom ukidanju taksi na srpsku robu pokušaj prevare Albanaca koji stalno pokušavaju da nađu izgovore da ih ne ukinu takse.

U intervjuu za TV Pink 3, Dačić je rekao da je veoma važno da Priština prvo kaže da li ostaje pri preuzetim obavezama iz Briselskog sprazuma ili smatra da je sve što je potpisano ne važi.

On je istakao da je kristalno jasan stav da takse moraju da budu ukinute u potpunosti.

Dodao je da se ne bi usudio da komentariše dalji razvoj situacije i ocijenio da će predsjednik Srbije Aleksandar Vučić tokom predstojeće posjete SAD imati niz veoma teških razgovora.

Dačić je ukazao da je stav Amerikanaca o taksama i do sada bio jasan, da moraju biti ukinute, ali je nedostajala odlučnost u njegovom iskazivanju koju je unio specijalni izaslanik Ričard Grenel.

– Mi ne tražimo ustupke, pridržavaćemo se svega dogovorenog, ali je problem što Priština ništa ne preduzima, a Briselski sporazum je potpisan još 2013, a sada neće da kažu ni da li ostaju pri tome ili ne – rekao je Dačić.

On je dodao da SAD nisu promijenile svoj stav, ali da se promijenila admnistracija i sadašnja Donalda Trampa ima malo fleksibilnij stav o tome da se ide do kompromisa, za razliku od prethodne demokratske, za koju je pitanje Kosova bilo gotova stvar.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.