Dačić i kineski ambasador Li Ming razgovarali o jačanju saradnje Srbije i Kine u oblasti bezbjednosti

0

Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa ambasadorom Kine Li Mingom i tom prilikom istakao važnost saradnje Srbije i Kine po pitanju bezbjednosti, kao i borbe protiv kriminala.

Dačić je naglasio spremnost MUP-a da nastavi jačanje saradnje u ovoj oblasti. Li Ming čestitao je ministru Dačiću, u lično i u ime Ministarstva javne bezbjednosti NR Kine, ponovno imenovanje za potpredsjednika Vlade Srbije i ministra unutrašnjih poslova.

Takođe, ambasador je izrazio zadovoljstvo i spremnost da zajedno sa ministrom nastavi rad na produbljivanju tradicionalnog prijateljstva dveju država, jačanju komunikacije i razmjene, kao i zajedničkom planiranju, promovisanju i implementiranju projekata saradnje.

Dačić i ambasador Ming dogovorili su i dalje korake u realizaciji zajedničkih policijskih patrola, vježbi i obuka specijalnih jedinica policije, kao i drugim projektima koji promovišu saradnju u oblasti javne bezbjednosti, prenosi Tanjug.

Obje strane su izrazile zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i potvrdile opredeljenost za nastavak zajedničkog rada na unapređenju bezbednosnih standarda i podršci globalnim inicijativama.

(Politoka)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.