Dačić: Herojski čin žandarma Miloša je simbol snage i hrabrosti

0

Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je prilikom dočeka pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremovića koji je danas izašao iz Urgentnog centra gde mu je pružena zdravstvena njega nakon što je teško povrijeđen u terorističkom napadu, 29. juna, ispred izraelske ambasade, da je herojskim činom ovog žandarma srpska policija pokazala da država u punoj mjeri može na nju da računa.

„Žandarmerija je pokazala, kao i naše ministarstvo i policija, da država u punoj mjeri može da računa na naše kapacitete, kao i da je, što se pokazalo ovom prilikom, Žandarmerija dobro obučena. Želim još jednom da se zahvalim i istaknem tu važnu ulogu i ono što je pokazao naš pripadnik Miloš Jevremović, kada se na herojski način odupro teroristi, koji ga je iz neposredne blizine pogodio samostrelom u vrat i u trenutku kada mu je život visio o koncu našao dovoljno snage i pribranosti da likvidira teroristu“, rekao je ministar u Odredu Žandarmerije u Beogradu, naglasivši da je najbitnije to da je Jevremović uspeo da sačuva svoj život i pritom pokaže veliko herojstvo onesposobivši izvršioca terorističkog akta na samom početku.

„Izuzetno me je dirnuo ovaj doček njegovih kolega pripadnika Žandarmerije i beogradskog odreda. Kao što ste svih ovih dana i vi bili svedoci, čitavo naše društvo se divilo Miloševom herojstvu. Predsjednik Republike Aleksandar Vučić je najavio da će odlikovati Miloša kada izađe iz bolnice i to će se desiti brzo“, izjavio je Dačić i zahvalio se predsjedniku Republike i predsjedniku Vlade, kao i svima onima koji su se interesovali i posjećivali povređenog žandarma u bolnici.

Ministar je podsjetio da je, posle sagledavanja nivoa prietnji koji je sada umerenog stepena, potpisao odluku da se ukine crveni nivo pretnji od terorističkog akta i prelazak na žuti nivo, odnosno umereni stepen opasnosti od pretnje terorističkim aktom.

„Pored likvidacije teroriste Žujovića, sprovedena je policijska akcija u kojoj je privedeno više lica, izvršeni pretresi, obavljeni razgovori sa više desetina lica, za koje se osnovano sumnja da se nalaze u toj grupi vehabija i neka od tih lica su zadržana. Mi ćemo i dalje pratiti sve aktivnosti u vezi sa terorizmom, naravno na čelu sa Bezbednosno-informativnom agencijom, jer u osnovi to jeste njena nadležnost“, istakao je ministar Dačić.

Povrijeđeni žandarm se svima zahvalio na podršci, posebno kolegama, porodici, ministru Dačiću i predsjedniku Aleksandru Vučiću koji su ga obišli dok je bio u bolnici.

„Kao što vidite, dobro sam i mislim da su ministar i moje kolege zadovoljne mojim postupanjem“, rekao je hrabri Miloš Jevremović i poručio da Srbija treba da bude ponosna na sve policijske službenike koji vredno rade i koji žele da Srbija bude bezbjedna.

Komandant Žandarmerije Saša Kosović istakao je da je Jevremović tog 29. juna pokazao veliku hrabrost, odlučnost i smirenost, kao i da je ispoštovao sve procedure.

„Mi kao policijski službenici Žandarmerije i Ministarstva unutrašnjih poslova možemo samo da se divimo tom činu“, izjavio je Kosović i zahvalio se povređenom pripadniku ove jedinice za sve što je uradio za Srbiju, MUP i Žandarmeriju.

Kosović je poželeo Jevremoviću brz oporavak, a potpredsedniku Vlade i ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću se zahvalio na podršci.

Ministar Dačić uručio je Jevremoviću plaketu za izuzetnu hrabrost i posvećenost policijskom poslu i još jednom se zahvalio lekarima u Urgentnom centru koji su lečili povređenog pripadnika Žandarmerije.

Ovom prilikom, ministar je obišao i 36 remontovanih vozila dodeljenih Žandarmerija, a koja su im neophodna za svakodnevni rad.

 

(Pink.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.