Dačić: Đukanović napravio veliku grešku i preračunao se

0

“Đukanović nije shvatio kolika je snaga, kao odgovor, ako na nešto udarite što nije samo politika već predstavlja nečiji identitet, nešto što je u genetskom kodu, što su svetinje”, rekao je Dačić za televiziju Hepi, a prenosi Beta.

Prema njegovim riječima, Đukanović je “napravio veliku grešku i preračunao se” jer je vjerovao onima koji smatraju da je sve u istraživanju javnog mnjenja i u kampanjama.

Dačić je podsjetio da u Crnoj Gori uskoro predstoje izbori, tako da se krenulo u mobilisanje svih koji su za crnogorsku nezavisnost a smatraju da im nešto srpsko u tome smeta.

“Znam ljude koji su bili visoki funkcioneri Demokratske partije socijalista a sad su glavni u litijama”, rekao je Dačić.

Govoreći o Kosovu, on je naveo da je “apsolutno nerealno” ako neko očekuje da će ga Srbija pod pritiskom priznati kao nezavisno.

“To ne bi odgovaralo ni situaciji na terenu, niti Priština kontroliše cijelo Kosovo, niti Srbija cijelu svoju teritoriju kako je definisano njenim Ustavom”, rekao je Dačić.

On je naveo da je između Beograda i Prištine potreban “nestandardni kompromis” koji bi značio najmanje loše rješenje za sve.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.