Dačić: Đukanović na izborima izgubio od svog naroda, a ne od Srbije

1

“Ko to prijeti Crnoj Gori iz Srbije, ko osporava državu Crnu Goru i njenu spoljnopolitičku orijentaciju? Jedino što Srbiju interesuje jesu prava srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori”, rekao je Dačić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Naveo je da je Đukanović na izborima 30. avgusta “izgubio od svog naroda, a ne od Srbije” i da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nije pozivao da se glasa za nekoga u Crnoj Gori, već albanski premijer Edi Rama i bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj.

“Pa kako to ne smeta Milu Đukanoviću, koji kaže da mu smeta da neko smatra Crnu Goru ‘prirodnim dijelom srpskog svijeta’? Zar je Crna Gora ‘prirodni dio albanskog svijeta’ kad mu ne smeta miješanje Rame i Haradinaja”, upitao je Dačić.

On je ponovio da “nije Srbija vodila anticrnogorsku politiku, već je Crna Gora vodila antisrpsku politiku, umiješavši se u unutrašnje stvari Srbije” priznanjem nezavisnosti Kosova.

“Srbija ima interes da razvija najbolje moguće odnose sa Crnom Gorom, i vrijeme je da se prestane sa plašenjem naroda Crne Gore radi stvaranja alibija za ostanak na vlasti”, naveo je Dačić.

1 Comment
  1. Kontra revolucija komentariše

    Bravo Daco, tom olosu treba samo po usima !!!.
    Drugacije ne razume ili nece da razume !!!.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.