Dačić: Dijalog Beograda i Prištine ne zavisi ni od Kurtija ni od Osmani

0

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da nastavak dijaloga Beograda i Prištine ne zavisi od Vjose Osmani i Aljbina Kurtija i da za njih dijalog podrazumijeva isključivo priznanje nezavisnosti Kosova.

Komentarišući izjavu novoizabrane predsjednice privremenih prištinskih institucija Vjose Osmani, da dijalog treba da bude ravnopravan, Dačić je podsjetio na stav Prištine da im dijalog nije potreban i da dijalog za prištinsku stranu podrazumijeva samo priznanje kosovske nezavisnosti.

– Njima je problem što Beograd insistira na kompromisu. Kakav je to dijalog kad oni u startu kažu da ne prihvataju Briselski sporazum – upitao je Dačić gostujući na TV Pink.

On je naveo da kombinacija Kurti-Osmani ima podršku dijela međunarodne zajednice koji, kako je rekao, nije previše naklonjen dijalogu pod pokroviteljstvom Brisela i pokušavaju da se dođe do kompromisa.

Dodao je da Beograd neće odgovarati na isti način, već da će se zalagati za princip regionalne stabilnosti i pomirenja.

– To nam najviše odgovara da bismo mogli ekonomski da napredujemo i da pokažemo konstruktivnu ulogu Srbije – rekao je Dačić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.