Dačić: Broj krivičnih djela značajno smanjen u odnosu na prošlu godinu

0

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je, prema statističkim podacima, broj krivičnih djela u Srbiji smanjen za 40 odsto u odnosu na prošlu godinu.

„I ne samo u odnosu na prošlu godinu, već i u odnosu na period od 2000. do 2012. To je za nas od velikog značaja zato što je svrha postojanja policije da građani budu bezbjedni. U tom pogledu, mi želimo da obezbjedimo stabilnost i javni red i mir, i da se spriječi narušavanje bezbjednosti zemlje i teritorijalnog integriteta i suvereniteta“, rekao je Dačić nakon obilaska Policijske uprave Kruševac.

On je istakao da, s druge strane, građani moraju da imaju odnos poštovanja prema policiji, kao što i policija treba da se odnosi prema građanima s poštovanjem.

„Mi smo zadovoljni rezultatima koji postoje, ne samo u Kruševcu, nego u cijeloj Srbiji, ali zadatak nam je da u sledećem periodu modernizujemo i unapređujemo rad policije. S druge strane, cilj nam je da imamo značajne rezultate i u borbi protiv organizovanog kriminala, bezbjednosti na putu, protiv ilegalnih migracija“, rekao je Dačić.

Naglasio je da su u današnje vreme posebno bitne vanredne situacije, pošto, kako je rekao, nikada ne znate kada će biti potrebna neka intervencija.

„Ulaganje u policiju, jeste ulaganje u bezbedno društvo“, poručio je ministar policije, prenosi Tanjug.

Na pitanje da li će biti rigoroznijih kontrola saobraćajne policije u narednom periodu, Dačić je odgovorio da je policiji u interesu da ima rigoroznu kontrolu i oštre kazne.

„Manji je broj poginulih u toku ove godine, nego prethodne, ali to ne znači da ne treba da radimo i dalje. Nama je cilj da svedemo na nulu broj stradale djece u saobraćanju, a naravno, da i što manje odraslih strada. Sprovodimo preventivne akcije i sprovode se oštre kontrole zato što ima povećan broj onih koji voze pod uticajem narkotika i zato kontrole moraju da budu rigorozne“, zaključio je Dačić.

(Sputnik)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.