“Da svako ima” planira pregovore sa Srđom Milićem i Danijelom Pavićević

1

Politički savez “Da svako ima”, koji čine SNP, Ujedinjena Crna Gora, Radnička partija i nezavisni poslanici, planira da pregovara sa poslanicima Srđanom Milićem i Danijelom Pavićević o širenju svoje koalicije, saznaje Pobjeda.

Više izvora ovog lista iz vrha tog saveza je saopštilo da bi uskoro trebalo da počnu pregovori sa poslanicima izabranim sa liste predizborne koalicije “Ključ”, Danijelom Pavićević i Srđanom Milićem.

“Savez Da svako ima ima trenutno pet poslanika: Aleksandra Damjanovića, Anku Vukićević, Janka Vučinića, Gorana Radonjića i Gorana Danilovića. Plan koalicije je da taj broj poraste do osam, čime bi se izjednačili sa jačinom poslaničkog kluba Demokrata”, rekao je Pobjedi izvor iz vrha koalicije.

Više detalja o širenju koalicije trebalo bi da bude poznato na sjednici Predsjedništva SNP-a koja je zakazana za danas.

Pavićević i Milić od početka skupštinskog zasijedanja bojkotuju rad parlamenta, iako je u jednom momentu preporuka od predsjednika SNP-a Vladimira Jokovića bila da se vrate u parlament i prekinu bojkot.

“Milić i Pavićević su se oglušili i o ranije pozive Jokovića o formiranju poslaničkog kluba, ali pretpostavljamo da će poziv Davidovića i ostalih teško odbiti”, rekao je izvor Pobjede.

Izvori ovog lista ne isključuju mogućnost pregovora i sa nezavisnim poslanikom Neđeljkom Rudovićem, ali je ta opcija manje vjerovatna, imajući u vidu da su bivšem potpredsjedniku GP URA apsolutno neprihvatljivi stavovi saveza da 21. maj Dan nezavisnosti nije istorijski datum koji treba slaviti.

Da će biti pregovora o proširenju u subotu je najavio predsjednik SNP-a.

“Pregovaraćemo sa pojedinim parlamentarnim i vanparlamentarnim partijama, sa slobodnim intelektualcima pojedincima kao i sa svima onima koji bi podijelili sa nama one vrijednosti koje smo uspostavili pri formiranju ove koalicije i koji bi se s njima služili”, rekao je Joković.

1 Comment
  1. Komšija komentariše

    A da uzmu i Jonicu i Laloševića iz Azmonta. Da se podmlade.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.