Da se ugledaju na iPhone: Android proizvođači pod hitno da kopiraju ovu funkciju

0

iOS 16 omogućava da obrišete čak 30 od 38 instaliranih aplikacija na iPhone uređajima.

Da li vas nervira što telefoni imaju „mali milion“ aplikacija koje nikada nećete koristiti? Ukoliko je vaš odgovor potvrdan, verujemo da vas posebno nervira što većinu tih aplikacija ne možete da obrišete sa svog uređaja.

Česte kudimo Apple zbog čudnih odluka koje donose, ali ne bi bilo fer od nas kada ih ne bi pohvalili za ono što rade dobro. Ne samo da neke stvari rade dobro, već Android uređaji mogu samo da im pozavide – jedna od tih stvari je mogućnost brisanja sistemskih aplikacija.

Brisanje sistemskih aplikacija nije ništa novo. iPhone korisnici to mogu da rade već 2016. godine, odnosno od iOS 10 nadogradnje. Lista aplikacija koje mogu biti uklonjene se samo uvećavala iz godine u godinu, a sada su iOS 16 i iPadOS 16 tu listu proširili sa tri dodatne aplikacije.
Koje aplikacije ne mogu da se obrišu na iOS 16 i iPadOS 16?

Ukoliko je korisnik iPhone uređaja, koji pokreće iOS 15, smatrao da mu neke aplikacije ne trebaju, mogao je da obriše čak 27, odnosno nije mogao da obriše 11 aplikacija koje su podrazumevano bile instalirane na telefonu.

Korisnici beta verzije iOS 16 su primetili da je lista aplikacija koje ne mogu da se obrišu smanjena i da sada sadrži 8 aplikacija, nakon što je kompanija Apple omogućila brisanje Clock, Find My i Health aplikacija. Lista je sledeća:

App Store
Camera
Messages
Phone
Photos
Safari
Settings
Wallet

Treba napomenuti da možda i nije najbolja ideja da obrišete sve aplikacije koje su uklonjene sa liste. Telefon će vam svakako raditi bez problema, ali ćete izgubiti neke važne funkcionalnosti. Brisanjem Clock aplikacije više nećete moći da podešavate alarme i tajmere, dok ćete brisanjem Find My izgubiti mogućnost pronalaska izgubljenog uređaja i AirTag dodatka.

Naravno, čak i da obrišete ove aplikacije, uvek ih možete ponovo instalirati putem zvanične prodavnice.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.