Da probaju još jednom: Nikšićki DPS podnio predlog za razrješenje Marka Kovačevića

0

Klub odbornika „Evropski tim za Nikšić“ podnio je danas Prijedlog za razrješenje Marka Kovačevića, predsjednika Opštine Nikšić zbog, kako su naveli, izazivanja osjećaja straha i nesigurnosti kod građana i građanki Nikšića, „usljed držanja sramotne besjede na Grahovcu, dana 13.06.2024. godine u kojoj je pozvao na obračun sa onima koji misle drugačije od njega i njemu sličnih i koji ih ne smatraju braćom, kao i zbog širenja nacionalne i vjerske mržnje u kontinuitetu“.

„Da je osjećaj straha i ugroženosti građana opravdan, u prilog govori citat iz Kovačevićevog obraćanja: “A ako neko neće da budemo braća, ako neko hoće više da liči na Turke, onda, bogami, u budućnosti prema njemu ćemo kao i prema Turcima postupati“, navode iz Klub odbornika „Evropski tim za Nikšić“.

Kako dodaju, prijetnje građanskoj Crnoj Gori iz usta Kovačevića, i ne prvi put, koje su svojstvene portparolima fašizma i raspirivačima mržnje, zahtijevaju njegovo hitno razrješenje.

Da je njihova inicijativa opravdana i ima pravno utemeljenje, pokazuje, kažu, i reakcija Višeg državnog tužilaštva u Podgorici koje je protiv Kovačevića formiralo predmet.

„Takođe, osuda bestidnog obraćanja je stigla sa svih relevantnih adresa u državi Crnoj Gori, civilnog sektora, građanskih aktivista, reisa Islamske zajednice, predstavnika manje brojnih naroda u Crnoj Gori, ambasade Turske u Crnoj Gori, pa i od Kovačevićevih koalicionih partnera, od kojih očekujemo djela, a ne riječi, kako bi se sa mjesta predsjednika Opštine Nikšić razriješio neko ko je nedostojan bilo koje javne funkcije, a ne prvog čovjeka grada koji je uvijek važio za grad intelektualaca, ljudi od integriteta i dostojanstva, a ne grad u kome predsjednik širi vjersku i nacionalnu mržnju, i poziva na strahotu“, zaključuju iz Kluba odbornika „Evropski tim za Nikšić“.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.