Da ne vrijeđa zdrav razum, bilo bi smiješno: NATO tvrdi da je Vojska Crne Gore dobro obučena

1

Vrhovni komandant NATO snaga u Evropi i prvi čovjek američkih vojnih snaga na našem kontinentu general Tod D. Volters rekao je za “Blic” da je Vojska Crne Gore dobro obučena, te da NATO može da računa na našu zemlju i obrnuto.

“Crna Gora je saveznik kojeg jako cijenimo, sa jednako jakim glasom u oblikovanju odluka na nivou Saveza. Crna Gora pruža značajan doprinos evroatlantskoj bezbjednosti i učestvuje u raznim misijama i vježbama NATO-a. Istovremeno, drago nam je što Crna Gora povećava svoja budžetska izdvajanja za odbranu, s jasnim planom da do 2024. ulaže 2 odsto BDP-a u odbranu”, kazao je Volters, koji je prethodnih dana bio u Beogradu.

General je poručio da je misija NATO-a zaštita vazdušnog prostora iznad Crne Gore.

“Kako NATO može da računa na Crnu Goru, tako i Crna Gora može da računa na NATO. Vojska Crne Gore je dobro obučena i spremna i dijeli vrijednosti evroatlantskog mira i stabilnosti i posvećena je tom cilju”, naglasio je Volters.

1 Comment
  1. flamantes komentariše

    Pa prosto je, VCG već godinama učestvuje u vojnim mislijama NATO-a, tako da je zaista dobro obučena i istrenirana u ratnim uslovima.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.