Čudno ponašanje Demokrata: Otvaraju priču o Budvi, da skrenu pažnju sa afera Aca Đukanovića!

6

Poslednjih dana, na javnoj sceni, najaktuelnije su afere oko utaje poreza u kojima je jedan od glavnih aktera Aco Đuoanović, brat predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića. I umjesto da to bude inicijalna kapisla za opoziciju, da zajedničkim snagama, iskoriste dokaze koji direktno povezuju Đukanovića sa kriminalom, ipak se dešava nešto drugo.

Opozicionim medijima, čast izuzecima, očigledno ovaj kompromitujući materijal, nije mnogo bitan. Naravno, bitnije su im neke druge stvari, koje ovih dana, zajedno sa svojim političkim favoritima guraju u prvi plan.

Čudno je ponašanje građanske opozicije, prije svega Demokrata i URA koje ni da pisnu o dokazima protiv Đukanovića. Sjećamo se oštrih saopštenja kad ih neko mrko poprijeko pogleda na ulici, što su karakterisali kao brutalne napade na njih. Sada, kada treba uprijeti prstom u Đukanovića, kada su servirani materijalni dokazi, Demokrate se prave lude.

Još čudnije od toga što ćute na pomenuti aferu koja drma Crnu Goru jeste činjenica da u isto vrijeme kreću sa napadima na koalicione partnere iz DF-a, u Budvi. Sinhronizovano Demokrate i URA. Dok se u Skupštini iznose dokazi o kriminalu Đukanovića, oni javnost zamajavaju sa Budvom. Neće biti da je slučajno izabran tajming za napad na koalicione partnere iz DF-a u Budvi, u momentu kad DF iznosi dokaze protiv braće Đukanovića. I naravno, “opozicionim medijima”, koji podržavaju Demokrate, važnije je na naslovnim stranama da objave spinovane tekstove o Budvi, nego da pišu o kriminalu Aca Đukanovića.

Demokrate će morati da objasne javnosti zašto ćute o aferama oko utaje poreza i pranju novca u kojima je glavni akter Aco Đukanović. I zašto napadima na koalicione partnere koji iznose u javnost kriminal Đukanovića, skreću pažnju sa glavne teme. A glavna tema u Crnoj Gori je afera oko pranja novca i utaje milionskih iznosa firmi koje su povezane sa Đukanovićima, a ne Budva. Ali, očigledno, neko želi da serviranjem priče oko Budve, koja nije nova, skrene pažnju sa braće Đukanović. Čudno i “opoziciono” zar ne?

6 Comments
 1. Dejan_L komentariše

  U pravu ste.

 2. Tiho komentariše

  Demokrate I Ura nisu napravlene da budu opozicione stranke. Demokrate I Ura su servis dpsa I nista vise ni manje.

 3. jakša komentariše

  vjerovatno za to što i oni imaju neke afere , kako je najavio Lakić.

 4. 30godina 300tema, 10tema godisnje komentariše

  becic=brivokapic

 5. Putin komentariše

  Nelegalni kamenolom, deponija, stale, plaza. …… E da nije Srbin, dali bi mu jos toliko

 6. NS komentariše

  Demokratija podrazumjeva smjenljivost vlasti.U našoj državi imamo dva problema.Prvi problem je nesmjenljiva vlast a drugi opozicija koja je razjedinjena i nesposobna da smijeni vlast.Oni samo misle o svojim pozicijama u eventualnoj pobijedi.Sledeći protesti ako ih bude trebaju raskrinkati viječnu opoziciju i njih poslati u istoriju a od pokreta 97000 odupri se formirati građansku listu bez učešća trenutnih opozicionara.Trebaju da shvate da na nih ne računamo jer su gori od vlasti.”

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.