CSKA Moskva ostaje bez svoje dvorane

0

CSKA će biti beskućnik na kraju ove sezone.

Predsjednik Moskovljana, Andrej Vatutin, rekao je da klub razmišlja o selidbi u neki drugi grad zato što će aktuelna dvorana Aleksandar Gomeljski, koja je u posjedu Ministarstva odbrane, biti srušena u junu. Na tom mjestu biće izgrađen “multisport kompleks”.

Kakve su sve opcije sada?

“Različite, uključujući i selidbu u drugi grad”, rekao je Vatutin za Sport Ekspres.

U cijeloj priči su problem, kao što smo to i navikli – finansije.

“Mislim da savršeno razumijete koliko košta da se izgradi potpuno nova, moderna arena u Moskvi. Od nule. Da se pronađe mjesto, napravi projekat. Čak i za vlasnika CSKA je to mnogo novca, koji bi se nevjerovatno teško vratio. Sada sve ide u tom smjeru da bi CSKA kao klub, i Moskva kao grad, mogli da izgube dosta na reputaciji”, rekao je Vatutin.

Podsjećamo, sve se ovo događa aktuelnom šampionu Evrope.

Koliko je situacija ozbiljna, govore i sledeće Vatutinove reči.

“Odluka Ministarstva odbrane da sruši Arenu je udarac na život kluba i njegove rezultate”, rekao je Vatutin.

Sadašnja Arena USH je sagrađena 1979. godine i od tada je dom CSKA.

Novi kompleks trebalo bi da bude izgrađen do kraja 2022. godine, što tjera CSKA da traži novi dom do tada. Selidba u Megasport arenu, koju CSKA koristi za utakmice Evrolige, je moguća, ali arena ne pruža optimalan prostor za svakodnevni rad.

“Vjerovatno bi najbolje rešenje bilo da završimo sezonu u Megasportu, ali to ne bi bilo moguće sledećeg ljeta jer nema trenažnih dvorana. U teoriji razmatramo i opciju da radimo na dva ili tri mjesta, uključujući kancelarije. Mislim da je činjenica da će CSKA biti beskućnik, da to osrednje kažem, pogrešno. CSKA je nacionalno blago”, rekao je Vatutin.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.