Crveno-bijeli sigurni protiv Mladosti iz Lučana

0

Kada dođeš na Marakanu sa ultimativnom mišlju da se samo braniš – ne valja! Kada dođeš u goste srpskom šampionu sa ambicijom da demonstriraš brzu tranziciju – opet ne valja! Mladost iz Lučana imala je posle više od pola sata igre na najvećem srpskom stadionu rezultat iz snova za većinu superligaških ekipa. Vodila je majstorijom Jovanovića, do tada uspela da amortizuje snagu tima Dejana Stankovića, ali se onda izgubila u oluji u crveno-bijelom. Crvena zvezda je odrijemala više od pola sata igre, ali sabijena uza zid uspjela je da natjera sebe da odigra na ivici maksimuma i još jednom ubjedljivom pobjedom dočeka dugo priželjkivanu reprezentativnu pauzu.

Srpski šampion je treći dio sezone završio sa najvišom ocjenom, pošto je za devet minuta u finišu prvog poluvremena sasuo rafal u mrežu Mladosti iz Lučana. Na kraju je bilo 4:1, uz prepoznatljivu dominaciju i savršeno uigrane prekide, koji predstavljaju zaštitni znak ere Dejana Stankovića. Mladost se u prvom poluvremenu odlično branila, ali je Crvenoj zvezdi dozvolila suviše kornera. Iz takvih situacija pogađali su Milunović i Milan Pavkov,dok je Gelor Kanga pored asistencije upisao i gol.

Više i ne treba ponavljati da su minute kreacije imali Aleksandar Katai i Mirko Ivanić i na taj način ugravirali svoje imena u 16. uzastopni prvenstveni trijumf čete Dejana Stankovića.

Utakmica na Marakani imala je očekivan, mnogo puta viđen uvod, ali krajnje neobičajenu razradu i zaključak. Ekipa Mladosti došla je na najveći srpski stadion sa samo jednm pobjedom u 2021. godini, ali vrlo utegnutom odbranom koja je na prethodnih pet utakmica primila četiri gola. Crvena zvezda je krenula silovito, imala tri četvrtine vremena loptu u nogama, ali se mučila u poslednjoj trećini terena.

Gusta odbrana Mladosti, sa kompletnom postavom iza lopte, sasjekla je probojnost crveno-bijelih i kontrolu lopte. Srpski šampion je imao dvije šanse preko Milana Pavkova, ali je centaršutevima Kataija i Ivanića provocirao velikii broj kornera. Što će se ispostaviti kao dobra odluka. Međutim, partija Crvene zvezde sa nešto manje energija i mislima usmjernim ka predstojećem malom odmoru, morala je da bude kažnjena. Poznata je bila Mladost iz Lučana po odličnoj tranziciji u eri Nenada Milovanovića, ali je tu referencu zadržala i u ovoj sezoni.

Posle jednog kornera dobar dio postave crveno-belih se zaboravio, Jovanović je na centru igrališta bio odlučniji od Gajića i zatim izveo jedan od najljepših poteza ovog proljeća u Ljutice Bogdana. Išao je kapiten Lučana sam ka golu Borjana, imao Cvetkovića na drugoj stativi, ali je odlučio da bocne loptu i prevari kapitena Crvene zvezde. Majstorija bivšeg internacionalca natjerala je crveno-bijele da ubace u brzinu više i zamisle da igraju evropski meč. Iz hibernacije, crveno-bijeli su se prebacili u šampionski režim. Otuda je Mladost počišćena sa terena za devet minuta.

Mladost se dobro branila, ali je crveno-bijelima dozvolila mnogo udaraca iz ugla. Iz 11 kornera crveno-bijeli su poentirali. Uradio je to Milunović na karakterističan način, udarcem glavom (centrirao je Kanga). Gabonac je samo 60 sekundi iskoristio grešku odbrane Lučanaca i sa sedam metara zakucao loptu u mrežu. Tačku na uraganskih 15 minuta stavio je Pavkov, skoro pa identičnim golom kao u sudaru sa Milanom.

Izvršio je izmjene Dejana Stanković na poluvremenu, ali je Crvena zvezda nastavila po starom. Viđeno je mješanje Kataija, koji je inicirao pogodak mladog Veljka Nikolića. Imao je domaćin još prilika, ali je Zvezda spustila ritam i bez potrošnje završila meč.

Izvor: Mozzart.net

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.