Crnogorskim bokserima tri medalje na Mediteranskim igrama: Bojana se hrabro borila, Stefan morao da preda finale

0

Bokseri iz Crne Gore premašili su očekivanja u izuzetno jakoj konkurenciji na Mediteranskim igrama. Izabranici Nikole Ružića su osvojili tri medalje. Bojana Gojković i Stefan Savković su osvojili srebrne, a Petar Marčić bronzanu medalju.

Gojković je u četvrtfinalu i polufinalu stigla do pobjeda jednoglasnom odlukom sudija. Mlada Budvanka, koja je dva puta bila šampion Evrope u juniorskoj i dva puta šampion kontinenta u konkurenciji mladih boraca, dala je sve od sebe u finalu, ali je Hatidže Akbaš iz Turske, aktuelna prvakinja planete, stigla do trona.

Savković je stigao do finala, međutim, izuzetno zahtjevne borbe u četvrtfinalu i polufinalu je platio povredom, zbog koje je morao da preda finalni meč, jer stručni štab na čelu sa Nikolom Ružićem nije želio da rizikuje zdravstveno stanje Stefana Savkovića, koji je plasmanom u finale ostvario veliki uspeh.

Dan ranije, Petar Marčić je u polufinalu poražen od Omera Elsajeda iz Egipta.

Podsećanja radi, srebrnu medalju je osvojila karatistikinja Milena Jovanović, odnosno vaterpolo reprezentacija Crne Gore. Do kraja Mediteranskih igara, ostalo je još pet dana, a Crna Gora ima još dosta aduta kada su odličja u pitanju.

(sk)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.