Crnogorski džizu džicu borci treći na Otvorenom prvenstvu Balkana

0

Džiu džicu reprezentacija Crne Gore je na 18. Balkan openu u Podgorici nastavila sa uspjesima i medaljama, a sa 88 osvojenih odličja crnogorski takmičari su zauzeli treće mjesto u ukupnom plasmanu.

Na turniru koji je održan od 15. do 17. septembra u džiu džici su se nadmetali učesnici iz 24 države.

Na ovom šampionatu najuspješnija je bila Rumunija sa 172 medalje, Ukrajina je na drugom mjestu sa 89 medalje, dok je Crna Gora trećeplasirana sa medaljom manje.

Na ovom šampionatu naša reprezentacija osvojila je 28 zlatnih, 25 srebrnih i 35 bronzanih medalja.

Brojčano više medalja od Crna Gore i Ukrajine osvojila je Grčka ali je od 93 odličja od njih 43 bilo bronzanog sjaja.

Na ovom šampionatu učestvovale su i Poljska, Bosna i Hercegovina, Italija, Bugarska, Belgija, Srbija, Francuska, Mađarska, Kipar, Španija, Slovenija, Holandija, Švedska, Sjeverna Makedonija, Izrael, Austrija, Brazil, Danska, Kongo i Hrvatska.

Samo Podgoricu, u ovom kratkom periodu posjetilo je preko dvije hiljade ljudi, kako takmičara tako i službenih lica koji sigurno iz naše države nose lijepe uspomene.

Sa zadovoljstvom mogu reći da je 18. Balkan open turnir uspješno organizovan i da su naš savez i država sjajno odradili domaći zadatak. Ovaj turnir, koji je okupio vrhunske sportiste i stručnjake iz 24 zemlje svijeta, bio je ne samo prilika za takmičenje i promociju našeg sporta već i prvoklasna demonstracija timskog rada i podrške koju smo dobili od različitih pojedinaca i raznih institucija. Prije svega, želim izraziti duboku zahvalnost Ministarstvu sporta i mladih na njihovoj podršci. Vaša investicija u sport i mlade ljude  omogućila nam je da organizujemo ovaj turnir na najvišem nivou. Takođe, želim istaći zahvalnost Vladi Crne Gore koja je pružila podršku i omogućila nam da obezbijedimo sve potrebne resurse za održavanje ovako velikog događaja. Vaša podrška je bila ključna za uspjeh turnira. Posebno bih želo zahvaliti volonterima koji su se nesebično uključili u organizaciju i vođenje turnira. Vaša predanost i entuzijazam su bili ključni faktori da događaj funkcioniše glatko. Naravno veiko hvala i svima koji su učetvovali u organizaciji, bilo da su to naši partneri, sponzori ili saradnici. Na kraju, želim čestitati svim takmičarima na njihovim izvanrednim performansima i sportskom duhu tokom cijelog turnira. Vaša posvećenost i talenat postavili su visoke standarde i pokazali da džiu džicu ima sjajnu budućnost“, riječi su predsjednika Saveza Miloša Ašanina.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.