Crnogorska policija ima podršku EUROPOL-a u borbi protiv kriminala

0

Saradnja crnogorske policije i EUROPOL-a je sve intenzivnija, a u prilog tome govore i zajedničke akcije na suzbijanju visokotehnološkog kriminala, trgovine drogom i oružjem, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić tokom sastanka sa izvršnom direktoricom EUROPOL-a Katrin De Bol.

Konstatovano je da je dosadašnja saradnja na izuzetno visokom nivou, kao i da je crnogorska policija pružila vidljiv doprinos u aktivnostima EUROPOL-a.

Zajednička je ocijena da Crna Gora ulaže značajne napore u borbi protiv terorizma, nezakonitih migracija, međunarodnog organizovanog kriminala poput krijumčarenja ljudi, droge i oružja.

„Crnogorska policija je naš pouzdan partner i EUROPOL će nastaviti da pruža snažnu podršku Crnoj Gori. Dijelimo iste bezbjednosne izazove i zato je važno da radimo zajedno i razmjenjujemo obavještajne podatke. Iako smo dosta toga uradili, puno obaveza je pred nama. Na tom putu, Crna Gora i zemlje Zapadnog Balkana imaju značajnu ulogu“, kazala je De Bol.

Prema riječima Nuhodžića, jedan od prioriteta u radu MUP-a i Uprave policije borba protiv svih oblika kriminala, terorizma i drugih bezbjednosnih izazova koji ne poznaju granice.

„U procesu pristupanja Evropskoj uniji, pored jačanja institucionalnih kapaciteta, važno je da u kontinuitetu unapređujemo međunarodnu policijsku saradnju. Samo ako smo ujedinjeni i djelujemo zajedno, možemo se uspješno suprotstaviti globalnim prijetnjama“, zaključio je on.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.