Crnogorska policija hapsi aktere rata klanova: Vozili “kavčane” da ubijaju po regionu!

0

Crnogorska policija sumnjiči Grgu Milićevića iz Berana (53) i Cetinjanina Miloša Klečaka (34) da su pripadnici grupe koja je planirala ubistvo Budvanina Marka Ljubiše Kana, bliskog “škaljarcima”, i protiv njih je podnijela prijave Specijalnom državnom tužilaštvu. Milićević je uhapšen i određen mu je pritvor, dok je Klečak u bjekstvu.

Protiv obojice muškaraca koji su odranije dobro poznati policiji podnijete su krivične prijave zbog sumnje da su počinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije koja je djelovala u regionu.

Milićević je ranije hapšen i zbog trgovine drogom.

U saopštenju iz Uprave crnogorske policije stoji da su Beranac i Cetinjanin imali jasno definisane zadatke u vezi sa planiranim ubistvima.

– Dosadašnja istraga i prikupljeni dokazi ukazuju na to da su osumnjičena lica tokom 2019. postala članovi kriminalne organizacije koja je na teritoriji Crne Gore i Republike Srbije formirana radi izvršenja krivičnih djela ubistvo, a u kojoj kriminalnoj organizaciji su imali zadatke i uloge da pružaju logističku podršku neposrednim izvršiocima krivičnih djela. Sumnja se da je G. M. prevozio pripadnike kriminalne organizacije iz Republike Srbije u Crnu Goru, gdje ih je po dolasku na teritoriju Crne Gore dalje preuzimao osumnjičeni M. K., koji je bio zadužen za njihov prevoz do gradova na primorju, gdje se nalaze tajne lokacije, štek-stanovi – piše u izveštaju crnogorske policije.

Hapšenjem i podnošenjem krivičnih prijava protiv Klečaka i Milićevića nastavlja se istraga pokušaja ubistva Marka Ljubiše Kana od prije mjesec dana. Policija je navela da intezivno radi na lociranju osumnjičenih koji su u bjekstvu “kao i identifikovanju drugih pripadnika predmetne kriminalne organizacije i njihovom procesuiranju nadležnom Specijalnom državnom tužilaštvu Crne Gore”.

Podsjetimo, crnogorska policija je 22. januara ove godine uhapsila Lazara Ilića (23) iz Kraljeva i Strahinju Savića na zaobilaznici u blizini gradskog groblja u Budvi zbog sumnje da je planirao likvidaciju Marka Ljubiše Kana. Kod Ilića u štek-stanu pronađen je pištolj kojim je po nalogu N. N. lica trebalo da ubije Kana u jednom ugostiteljskom objektu, kao i telefon sa kriptozaštitom koji mu je služio za komunikaciju sa drugim pripadnicima njegove kriminalne organizacije i radi dobijanja uputstava. Kraljevčanin je navodno imao i falsifikovani pasoš, a srpske vlasti ga potražuju zbog ubistva Aleksandra Šarca, koji je likvidiran u oktobru u garaži tržnog centra “Ušće”.

Izvor: Republika.rs

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.