Crno na bijelo iz Ulcinja: Uzalud jeftini režimski napadi kroz njihove medije, mi od ekspertske Vlade i promjena nećemo odustati

0

Režimski izmišljeni i jeftini napadi neće zaustaviti koaliciju „Crno na bijelo“ u misiji da se pokrene demokratski točak i da Crna Gora dobije ekspertsku vladu nakon izbora, to je poručeno na večerašnjem skupu ove koalicije održane u Ulcinju.

Kandidat za poslanika sa liste „Crno na bijelo“ Omer Bajraktari kazao je da je URA u ovom gradu protestovala protiv prodaje Borove šume, dok su drugi to odobrili glasajući u lokalnomparlamentu.

„Svaki put smo digli glas protiv Morskog dobra dok su drugi prodali tu borbu za mrvice i utopili se u tu diskriminatorsku instituciju. Borili smo se protiv najveće centralizacije koja se desila zadnjih godina u oblasti obrazovanja i prostornog planiranja dok su drugi za to glasali. Svaki put smo digli glas za ekonomske pljačke poput Valdanosa, Solane, Hotela Galeb i drugih preduzeća dok su drugi manipulisali tim temama. Zato je došlo vrijeme da više ne dižemo glas o tim stvarima nego da preuzmemo odgovornost i riješimo te probleme“, poručio je Bajraktari.

,,Imala sam priliku da govorim u Ulcinju prije 4 godine. Tada sam pričala o tome kako se pravi pekmez za zimnicu, jer znamo kako zima umije da bude duga i hladna. Na prošlim izborima, u vreo pekmez mnogi su umočili prste. Tada sam govorila da će nam javni dug dostići 100 odsto od BDP-a. Hoćete li da vam sad pričam kako se pakuju koferi, oni dječji, k'o život teški. Koferi puni čemera, što zbog rata, što zbog siromaštva. Prvo su odlazili Bošnjaci, pa Albanci, Hrvati, sada i Srbi. A svi oni mogu da povrate mladost Crne Gore zajedno sa Crnogorcima. Vrlo jednostavno, na izborima, olovkom, zaokruživši broj 6“, kazala je Seada Sadiković.

Ona je istakla da se na izbornoj listi Crno na bijelo nalazi pet naroda Crne Gore. ,,Glupe predrasude, poput one da Albanci umiju samo da prodaju bureke i sladolede, u paramparčad rasturio je Dritan Abazović. Bilo bi mnogo da sada kažem da ste srećni jer ga imate, ali treba da budete ponosni što je okupio ovoliko ljudi. A biće ih još više nakon 30. avgusta. Hoćete li i vi prodati Crnu Goru, kao nekad što su Bošnjaci prodali liberale? A, da, nisu ih prodali, samo su umočili prste u vreo pekmez. Na strahu 30 godina vlada lopovska družina, unutar koje, zbog pohlepe, sada jedni drugima vade oči vade. Zato svi bez straha, svađa, bez ekstremizma, za broj 6“, zaključila je Sadiković.

Kandidat za poslanika Ilir Harasani je kazao da ta koalicija ima garancije za svoje postupke i da su one sljedeće:

· Podržalo nas je 67 poslanika koji su garant da smo na evropskom putu,
· Imamo 50 doktora nauka koji su garant da imamo kapacitet da vodimo vladu.
· Imamo predsednika Dritana Abazovića kao kosmopolitskog Albanca, koji garantuje da neće praviti kompromise ni sa jednom ekstremnom strujom, i da ce čuvati interese države
· Imamo garancije da smo građanska ponuda zbog toga što na spisku imamo sve nacionalnosti u Crnoj Gori i sve religije
· Imamo program koji je garancija da nećemo odstupiti od njega

On je istakao i da bez promjene nema razvoja i da bez promjena nema ni napretka.

Dr Miodrag Caro Pavličić je kazao da da je prvi put u politici sreo moralnog čovjeka, obrazovnog, čovjeka sa šarmom, čovjeka kao što je Dritan Abazović.

„On je vratio mladim ljudima nadu da politika nije samo nečasno zanimanje, već da se u njoj može raditi i pošteno. Daje nadu za promjene u ovoj državi. Vlast je podredila sve svome intereesu, opljačkali su sve resurse države i strpali ih u svoje džepove. Policija, tužilaštvo, sudstvo, Skuopština sve je degradirano i podređeno jednoj partiji“, poručio je Pavličić.

On je istakao da je Crna Gora daleko od Evrope, daleko od moderne evropske države jer tako želi Đukanović i DPS.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.