„Crno-beli” izmirili dugovanja prema Luganu, FIFA ukinula suspenziju

0

Predstavnici Partizana izmirili su dugovanja prema Luganu i obezbijedili uslove za ukidanje FIFA suspenzije. Svjetska kuća fudbala obavestila je FSS da Beograđani nisu više pod kaznom i da imaju pravo korišćenja prelaznog roka u punom kapacitetu.

„Crno-beli” su, zbog neizmirene rate švajcarskom klubu za transfer Filipa Holendera, dospjeli pred sud FIFA. Izgubili su spor, uz obavezu da isplate i penale na ime kašnjenja isplate. Kako u predviđenom roku od 45 dana nisu regulisali dug prema Luganu, svjetska kuća fudbala izrekla je mjeru zabrane korišćenja tri naredna registraciona perioda.

Partizan nije čekao ljetnji prelazni rok, već je u 10 dana obezbijedio neophodnih 250.000 evra i namirio potraživanja Lugana. Istovremeno, FIFA je konstatovala prestanak razloga suspenzije i dostavila informaciju na Terazije 35 da srpski vicepravak više nije na listi suspendovanih klubova. Beogradski klub može nesmetano da angažuje i registruje novajlije iz Srbije i inostranstva.

Poslednjih mjeseci, iz Humske stižu zabrinjavajuće informacije o finansijkom stanju. „Crno-beli” su u poslednjem trenutku, obezbijedili uslove za takmičenje u UEFA i FSS takmičenjima naredne sezone, a potom se našli na udaru FIFA zbog neizmirenog duga Luganu.

Veći dio novca, Parizan je obezbijedio zahvaljujući pomoći Fudbalskog saveza Srbije.

(sport klub)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.