Crne brojke: U martu od korone preminulo 217 ljudi, kraj se ne nazire

0

Od početka marta prema podacima Instituta za javno zdravlje Crne Gore preminulo je 217 pacijenata.

Najveći broj preminulih zabilježen je 8. i 17. marta, kada je zabilježeno čak 18 smrtnih slučajeva. Zabrinjavajuće je i to što je broj umrlih rijetko kad jednocifren, a uprkos alarmantnim podacima totalnog  “lokdauna” i dalje nema.

Podaci pokazuju da je broj novzaraženih poslednjih par dana manji od 500 ali treba i navesti da je i broj testiranih uzoraka na dnevnom nivou manji od 2.000 što je bila rutina u prethodnom periodu.

Sve to inicira da zapravo ni broj novooboljelih ne pada već se samo manje testova obrađuje u toku 24 sata.

Prijetnjom o totalnom zaključavanju, a donošenjem mjera koje ne daju rezultate došli smo do brojke 217 umrlih građana za 23 dana što je i više nego alarmantno.

Takođe, treba navesti da je ovo najveća brojka smrtnih slučajeva na mjesečnom nivou  od početka pandemije koronavirusom.

Iz državnih institucija navode da do totalnog zaključavanja ne može doći zbog ekonomske situacije u državi što dovodi do toga da je ekonomska stabilnost bitnija od života građana.

Dosadašnjim mjerama je samo dokazano da trenutne epidemiološke mjere nisu prikladne u borbi protiv koronavirusa i prikazuju nam samo zabrinjavajuće podatke svakim danom u 15 časova.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.