Mladen Mikijelj

Crna Gora zabijeljela: Vozači, oprezno vozite

0

Zbog vremenskih prilika i stanja na putevima, vozačima se savjetuje oprezna vožnja i upotreba zimske opreme.

Naime, snijeg je danas zabijelio magistralni put Cetinje – Podgorica, dok je većina gradova na sjeveru Crne Gore, takođe, pod snijegom. Osim toga, prve pahulje stigle su i u zaleđu Herceg Novog.

Stoga su iz Uprave policije (UP) upozorili vozače da, zbog najava Zavoda za hidrometeorogiju i seizmologiju o nepovoljnim vremenskim i meteo uslovima, narednih dana budu posebno oprezni i poštuju obavezu upotrebe zimskih guma.

„Skrećemo pažnju vozačima da najavljena meteorološka situacija može dovesti do otežanog odvijanja saobraćaja, smanjene vidljivosti, ali i zastoja, odrona i vanrednih prekida u saobraćaju, pa i povećanog broja saobraćajnih nezgoda. Takođe, podsjećamo vozače na obaveznu upotrebu zimskih guma na vozilima koja učestvuju u saobraćaju na putu na kojem ima snijega, leda ili poledice, ili koji je obuhvaćen Naredbom čija je primjena počela 15. novembra“, navodi se u saopštenju UP.

Oni su apelovali na vozače da, strpljivom i prilagođenom vožnjom, doprinesu svojoj i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju.

Zbog vremenskih prilika, obilnih padavina i umjerenog do jakog južnog i jugoistočnog vjetra, na vozače su apelovali i iz Ministarstvo unutrašnjih poslova, upozoravajući sve učesnike u sistemu zaštite i spasavanja, ukazujući na potrebu podizanja operativne spremnosti.

Njihovim upozorenjima pdriudružio se i Monteput.

Iz ovog preduzeća navode da su intenzivne sniježne padavine počele, ali i čišćenje autoputa.

„Međutim, uprkos čestim prolascima snjegočistača, na velikoj nadmorskoj visini i pri intenzivnim padavinama nije realno očekivati da u svakom trenutku kolovoz bude potpuno bez snijega“, zaključuje se u saopštenju Monteputa.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.